Na volné noze > Blog > Výroční zpráva 2006

Výroční zpráva 2006

24. 12. 2006, napsal Robert Vlach

Uplynulý rok byl pro mnohé nezávislé profesionály z portálu Na volné noze přelomový ve smyslu zvýšeného zájmu veřejnosti. Nová setkání týden co týden splétala příběhy s nečekanou pointou a takto spontánně rovněž krystalizovala čerstvá vize pro budoucí směřování portálu.

Jako jeho provozovatel jsem měl letos příležitost mluvit s velkým množstvím lidí o jejich práci i životě. Vesměs zajímavé rozhovory v přátelském duchu mne postupně vedly k pochopení, že profesionálové na volné noze se většinou velmi dobře vyznají ve své vlastní profesi, ale v podnikání samém často i po letech praxe zbytečně chybují. Někteří například špatně hospodaří, jiní neumějí jednat se zákazníky, nedovedou se prezentovat, nedělají si průzkum trhu, nemají promyšlený podnikatelský záměr atd.

Všechny jsem vás odkazoval na naše osvětové články, přestože mi bylo čím dál tím více jasné, že touto cestou se celé základy pro úspěšné nezávislé podnikání předat nedají. Výsledkem mých úvah byl nápad pořádat kromě každoročního srazu také pravidelná školení a konferenci. Jinými slovy, budoucnost je bohatá na zajímavá setkání a tímto jste všichni srdečně zváni! …no a ještě něco bych chtěl sám za sebe, upřímně a ze srdce o příštím roce říci, ale nemohu najít slova, takže to vyjádřím tímto obrázkem:

Jsem na volné noze i v roce 2007
Ilustrace A. Moravcové pro nálepky, kalendáříčky a tapety na pracovní plochu

Malá rekapitulace roku 2006

Ačkoli se toho letos kolem portálu Na volné noze událo skutečně hodně, obdobně jako loni vás nechci nudit a předkládám pouze stručný výčet toho nejzajímavějšího:

2005 – 2016 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube SoundCloud RSS