Na volné noze > Blog > Výroční zpráva 2010

Výroční zpráva 2010

7. 1. 2011, napsal Robert Vlach

Uplynulý rok na portále Na volné noze byl podařený. Spustili jsme úspěšnou funkci pro přidávání písemných doporučení k prezentacím, návštěvnost blogu vzrostla o 40 % a odběratelů novinek už máme přes 3 tisíce.

Každoroční rekapitulaci dělám rád. Člověk si uvědomí, co všechno už zvládl a jaké úžasné věci na něj možná ještě čekají. Protože jsem ale mnohé již vyjádřil před pár měsíci u příležitosti 5 let portálu, začnu tentokrát rovnou bodovým přehledem:

Osobní dodatek

Rok 2010 mi připomněl, jak ošemetná mohou být podnikatelská předsevzetí. Původně jsem byl pevně rozhodnutý vydat vlastní knihu o podnikání na volné noze. Ale když už jsem ji měl téměř dopsanou, přišla nová generace čteček Kindle a já si náhle uvědomil, že se mi do nejistého vydavatelského podniku už nechce investovat. Od záměru jsem tedy s lehkou úlevou ustoupil a další osud textu ponechávám otevřený.

Celá zkušenost s knihou mi odkryla další stránku nezávislosti. Došlo mi, že kromě té vnější je pro mne důležitá také vnitřní svoboda měnit svá předchozí rozhodnutí v nových podmínkách. Jinými slovy: podnikat v přítomnosti a té přizpůsobovat svou dlouhodobou vizi.

Právě v oné každodenní přítomnosti byl uplynulý rok skvělý. Protože neustále rosteme, posílil jsem portálový tým a zavedl pár změn, které nám umožňují odvádět lepší práci tak, aby nás to nadále spolu bavilo. Občas se mě někdo zeptá, jak má sestavit dobrý tým, a já znám jedinou odpověď: Dobrý tým vzniká stejně dlouho jako věrné přátelství.

Během uplynulých let vyrostly kolem portálu Na volné noze obdobných týmů desítky a mnohé z nich se navzájem překrývají. Já sám se do některých zapojuji. Miluju tyhle malé skupinky nezávislých, aktivních a soběstačných lidí. Zkrátka osobní zkušenost k nezaplacení. Takže díky vám všem, že to nevzdáváte, a posílám tradiční obrázek:

Jsem na volné noze i v roce 2011

2005 – 2016 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube RSS