Na volné noze > O nás > Média > Tiskové zprávy > Úspěšné podnikání

Zásady úspěšného podnikání

12. 2. 2007, Ostrava – Internetový portál Na volné noze zveřejnil na svých webových stránkách www.navolnenoze.cz pět jednoduchých pravidel pro úspěšné podnikání. Podnikatelům a profesionálům se v nich mimo jiné doporučuje dbát na své dobré jméno, rozvíjet jádro podnikání, pečovat o zákazníky a dále se vzdělávat.

Cílem iniciativy je podle provozovatele portálu Roberta Vlacha podpora nezávislého podnikání v duchu nejlepších podnikatelských tradic. Znění těchto zásad je následující:

1. Budujte své dobré jméno
    Profesionální a poctivá práce za všech okolností je základem trvalého úspěchu v každém oboru. Dbejte na svůj profesní věhlas a vyhýbejte se obchodním partnerům nevalné pověsti.
  2. Soustřeďte se na jádro podnikání
    Čistý podnikatelský záměr by měl obsahovat pouze jednu či dvě hlavní činnosti. Proto rozvíjejte a inovujte především tento základ, který vás živí.
  3. Pečujte o své zákazníky
    Dlouhodobý úspěch v podnikání vám přinesou jedině spokojení zákazníci a odběratelé. Udržujte s nimi pravidelný kontakt a naučte se je brát jako rovnocenné partnery.
  4. Vybírejte si ty správné lidi
    Dobrý úsudek o lidech je základním předpokladem pro správný výběr spolupracovníků, zaměstnanců i obchodních partnerů. Ryzí charakter je stejně důležitý jako profesní schopnosti.
  5. Rozvíjejte se jako osobnost
    Podmínkou každého profesního zrání je i harmonický osobní růst. Jděte s dobou ve svém oboru, ale nezapomínejte ani na relaxaci, péči o vlastní zdraví a další vzdělávání se.

Autorem pravidel je provozovatel portálu Na volné noze Robert Vlach, který k tomu říká: „Nejúspěšnější podnikatelé naší doby měli určité zásady, podle kterých své firmy řídili. Tomáš Baťa například vyzdvihoval pracovitost a mravní integritu, Bill Gates zaměstnal nejlepší lidi a razí inovace i službu veřejnosti. Jednotlivé výroky se mohou lišit, ale celkově vzato jde stále o tytéž myšlenky. A právě tuto podstatu jsem se pokusil vyjádřit.“

Internetový portál Na volné noze se zabývá systematickou podporou nezávislého podnikání. Vydává osvětové články, poskytuje bezplatné poradenství, spravuje oborový katalog nezávislých profesionálů a pořádá pravidelná školení i srazy podnikatelů.

2005 – 2016 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube RSS