Na volné noze - portál nezávislých profesionálů


Na volné noze > Katalog > Jiří Boháč

Jiří Boháč

teatender alias čajový specialista

Jiří Boháč
Jiří Boháč - logo

Jsem průkopníkem nové gastronomické odbornosti – tzv. teatender –, která postupně roste na úroveň sommeliérů, barmanů a baristů. Dávám čajovému setkání nový náboj a přístupu k čaji temperament. Práci s čajem chápu jako umění. Opírám se o tradiční čajové kultury, avšak čaj prezentuji v moderním stylu; ukazuji jak pestrá a kreativní tato odbornost je. Nabízím:

  • welcome drink – originální čajový koktejl na přivítanou na slavnostních akcích
  • tea break – lahodné a funkční čaje a čajové koktejly o přestávkách při nejrůznějších přednáškách a konferencích, které účastníky osvěží a posílí
  • čajový bar – profesionální práce teatendera na rautech, večírcích, oslavách, svatbách a dalších akcích; fascinující příprava čajů a čajových koktejlů různých barev a chutí před zraky hostů všude tam, kde je zájem prohloubit a dlouho uchovat prožitek ze setkání
  • řízené degustace čaje a čajový obřad
  • vzdělávání teatenderů – semináře přípravy a servírování kvalitního čaje a výchova odborníků na čaj

Láskou k čaji jsem zahořel před více než 17 lety. Přitahuje mě vše, co je s čajem spojené; rád poznávám nové chutě a učím se neotřelým způsobům přípravy a prezentace čajů. Jsem jediný certifikovaný lektor vzdělávání o čaji v ČR při České barmanské asociaci (dále jen CBA). Připravoval jsem čaje pro společnosti jako Seznam.cz, Shell, Česká spořitelna; několikrát jsem vystoupil v ČT, televizi Metropol a TV5, stal jsem se dvorním teatenderem časopisu Respekt a oficiálním partnerem FebioFestu (viz reference níže).

motto: „Každý nápoj má svého profesionála.“

Status:

k vašim službám

Působnost:

země EU

Kategorie katalogu:

Galerie:

Teatender Jiří Boháč v akciPříprava koktejlu Zelené tango | gala zahájení FebioFestu v RudolfínuČajový bar | FebioFestMilovnice čaje veletrhu BiostylPrezentace čaje na kongresu IBA v hotelu Hilton Praha
Zobrazit všech 26 náhledů této galerie >

Rozhovor pro Na volné noze TV

Čajový bar je místem setkání, kde si každý přijde na své…

Vybrané reference na čajový catering:

  • časopis Respekt
  • deník Metro
  • Harley Davidson
  • Česká spořitelna
  • Kooperativa
  • Seznam.cz
  • Na volné noze
  • Shell
  • DHL
  • DNS
  • Aviva
  • Merck
  • Cardion
  • Autodesk
  • Grunenthal
  • RWE Transgass
  • Intrum Justitia
  • nakladatelství Stanford

Profesní historie, úspěchy a milníky

  • 2013
    • jmenování historicky prvním vedoucím nově vzniklé čajové sekce Czech Teatenders pod CBA o.s. zabývající se rozvojem čajové kultury; jediný lektor pro ČR ve vzdělávání o čaji
    • držitel certifikace teatender kurzů platné po celém světě v rámci IBA (International Bartender Association)
  • 2012, zahájení spolupráce s Českou barmanskou asociací (CBA)
  • 2009, vytvoření funkčního konceptu Čajový bar pro festival Colours of Ostrava; následné rozvíjení služeb Čajového baru
  • 2008, organizování 1. ročníku prvomájové čajové slavnosti Pajšan
  • 2006–2008, čajové služby a prezentace pro výrazné klienty: oficiální partner festivalu FebioFest, nejvýznamnější dvorní teatender časopisu Respekt a portálu Jobs.cz
  • 2005, zahájení spolupráce s portálem Na volné noze a spuštění projektu cateringových služeb s čajem pod názvem Cesty čaje
  • 2004, manažer sítě pražských čajoven (Siva, U Dvou Šálků, U Kostela)
  • 2002, provozní největší pražské čajovny Siva
  • 2001, prohloubení lásky k čaji a péče o hosta

Kontaktní informace

Jiří Boháč
Chocholouškova 138/4
Praha 8 - Libeň
180 00
Mobil:777 901 980
Email:bohac.jiri@gmail.com
Web:www.cajovybar.cz
Skype:Skype kpt.guanay
:73314412 (neplátce DPH)

Doporučení z první ruky

Nápad pozvat si na akci pořádanou pro naše klienty pana Boháče a čajový bar vznikl jaksi náhodou a nyní jsme velmi rádi, že jsme jej realizovali. Jednání s panem Boháčem je na profesionální úrovni, naprosto bezproblémové a rychlé. Dokázal se skvěle přizpůsobit našim možná trochu specifickým potřebám. Všichni naši hosté si pana Boháče velmi pochvalovali, zpětný komentář od jedné z účastnic mluví za vše: „Při večírku pořádaném společností Dynargie jsem měla možnost ochutnat i různé druhy čaje, které zde připravoval pan Boháč. V příjemném prostředí zahradní restaurace si ve svém stánku naaranžoval všechny potřeby a navodil tak lehce slavnostní atmosféru pro svůj čajový obřad. Zasvěceně hovořil o pěstování čaje, jeho různých příchutích a postupech přípravy tak, abychom z této blahodárné rostliny uvolnili požadované látky a povzbuzení pro náš organismus. Postupně jsme ochutnávali a porovnávali chutě po různě dlouhém vylouhování čaje, které výrazně ovlivňuje jeho chuť . Pro mně jako laika a běžného konzumenta čaje byla tato akce velmi poučná a na přípravu čaje se nyní koukám jako na obřad, kterému je třeba věnovat více času, než jen vhodit sáček do horké vody.“ Tímto bych panu Boháčovi velmi ráda poděkovala za celou společnost Dynargie, s.r.o.!
Anna Makovská
dynargie | human side of business

2005 – 2016 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube SoundCloud RSS