Doporučení z první ruky

Kateřina Fragnerová — poradce v gastronomii a ekonomice hotelových a restauračních provozů


Zobrazuji č. 1-10 z celkem 11 doporučení

Káťu jsem si našla na internetu. Vyslechla jsem si rozhovor, ve kterém popisovala svoji práci a okamžitě jsem věděla, že to je ono. Zaujal mě klid, laskavost a jistota, které v rozhovoru uváděla jako podstatné prvky při vedení společnosti a stejně taková je i Káťa samotná – laskavá a klidná. Moc nám pomohla při základním zorientování se v provozních věcech, kompletně se postarala o rezervační systém a propojení se zprostředkovatelskými portály. Tím nám velice ulehčila práci na tématu, které jsme neznali a museli bychom vše zdlouhavě a pracně prozkoumávat. Pro mě osobně mi spolupráce s Káťou dávala po celou dobu pocit jistoty, že nic není nemožné a že všechno se dá vyřešit. Moc děkujeme! :)

Majka Hůdová
majitelka hostelu Cmyk v centru Ústí nad Labem
www.cmyk-hostel.cz 601 525 155

S Kateřinou jsme se poznaly v době, kdy nám obchod v našich ubytovacích zařízeních a restauracích stagnoval. Stále jsem ale byla přesvědčená o tom, že to zvládneme sami a že nepotřebujeme nikoho cizího, kdo by nám radil. Na první naši schůzku jsem šla značně kriticky naladěná. Aniž bych to tušila, rychle jsem pochopila, že ji potřebujeme jako sůl, protože „přes všechny stromy jsme přestali vidět les“. Velice rychle se stala nepostradatelnou součástí našeho týmu. Je zkušená, praktická, racionální, obětavá, nezištně myslící a soustředěná profesionálka. Ne vždy se její tah na branku líbí našim zaměstnancům, nicméně se vždy podařilo najít cestu, jak je přesvědčit o tom, aby udělali ten extra krok vpřed pro dobro firmy, ale hlavně pro dobro jich samotných. Její přirozený smysl pro obchod, neustálé ziskové uvažování, neúnavná energie a trpělivost je strhující. Nenechá se unést malichernostmi z každodenního provozu, a i přes tlak a stres, který je na ni vyvíjený, tak neztrácí zdravý selský rozum a nadhled nad celkovou situací. Káťa je univerzální člověk, který se dokáže vžít do jakékoli možné problematiky, zanalyzuje každý ekonomický výstup a promění ho v praktický zlepšovák. Za poslední dva roky nám značně pomohla v personální oblasti, při tvorbě nové strategie našeho gastro oddělení, s nastavením nových pracovních postupů a s implementací nových softwarů. Díky tomu jsme ušetřili čas a energii našich zaměstnanců, které bylo možné přesměrovat na obchod a cross-selling. Pokud zvažujete spolupráci s Káťou, přestaňte zvažovat, zvedněte telefon a zkuste si s ní domluvit termín v jejím náročném kalendáři. Stojí to za to.

Nicole Šťávová, MA
majitelka Panství Bechyně s. r. o.
www.resort-bechyne.cz

Kateřinu jsem poznala dva a půl roku před tím, než jsem našla správné místo pro můj současný projekt. Tehdy jsem si myslela, že otevřu kavárnu, vše v ní budu dělat sama a budu šťastná ze splnění svého snu. Kateřinu jsem si našla na internetu a chtěla „jen poradit jak na předpisy“. Ona ochotně prohlédla můj zamýšlený prostor a při naší první schůzce mi ho rozmluvila. Tehdy se mi zhroutil svět! Dnes vím, že mi tím zachránila všechny moje peníze a nejspíš i klidný spánek a rodinu. Došlo mi, že moje představy byly naivní. A tak jsme byly víc než dva roky ve spojení, mezitím jsem k ní získala obrovskou důvěru a začala naslouchat všem jejím doporučením. Prošla se mnou prostory napříč Prahou, a když už se mi zdálo, že nikdy nekývne na žádné místo, přišly jsme na Prosek a stačil téměř jediný pohled, abychom obě věděly, že to je to pravé místo pro můj sen. Moje představy se díky Kateřině od první myšlenky na kavárnu posunuly jiným směrem, a proto jsem na začátku roku 2019 začala budovat malou rukodělnou pekárnu s kavárnou a bistrem, kterou jsem 6. 3. 2019 otevřela. Kateřina mi stála po boku od první chvíle a přes její nabitý diář našla vždy prostor pro vše potřebné, často na úkor svého pohodlí. Konzultovaly jsme vše: řízení s úřady, stavbu příček, výběr výmalby i personálu. Kompletně postavila nabídku sortimentu s recepturami, pomohla mi s tvorbou kalkulací, doporučila pokladní systém a pomohla vybrat skvělé dodavatele. V současné chvíli, na počátku roku 2020, mám velmi dobře se rozjíždějící podnik a jsem šťastná, že dál stojí při mně. Spolupráci s ní mohu vřele doporučit.

Mirka Zrostlíková
majitelka rukodělné pekárny Pec nám spadla
https://www.facebook.com/pecnamspadla1/

Už po prvních schůzkách zahajujících naši spolupráci s Kateřinou mi bylo jasné, že její role nebude pouze externě-konzultantská. Stala se mým důvěrným partnerem při hledání správného konceptu pekařství s jedinečným obsahem a konzistencí ve všech dílčích aspektech. Získal jsem k ní velký respekt nejen díky jejím zkušenostem a profesionalitě, ale také díky jejímu zapálení a nekompromisnosti. I proto je celý projekt úspěšný, neboť jeho jednoduchost a srozumitelnost funguje přesně tak, jak Kateřina důsledně a precizně stavěla jeho jednotlivé části. Kateřina se účastnila všech zásadních kroků ve fázi příprav i realizace. Diskutovali jsme a na základě jí připravených materiálů a doporučení jsme rozhodovali o celkové strategii podniku, tvořili jeho koncepci včetně menu a sortimentu, hledali vhodné místo a stavěli interiér. Rovněž veškeré receptury připravila a během testování velmi aktivně pracovala na jejich finálních podobách. Jsem rád, že výsledkem naší spolupráce je pekařství, kam se lidé vracejí za poctivým pečivem a příjemnou atmosférou. A Kateřina se na této vizitce podílela velmi zásadním způsobem, vždy se smyslem pro humor, realisticky a přitom s razantní elegancí.

Antonín Kokeš
ALBI Česká republika a.s.
www.albi.cz antonin.kokes@albi.cz 222 541 381

Na Kateřinu jsme se poprvé obrátili na základě doporučení a jen trošku jsme tušili, co bude následovat. Od první chvíle byla laskavým rádcem, který usměrňoval naše myšlenky a nápady, šetřil naše peníze a kopal za náš rodinný tým. Pocit, že ji máme za zády a můžeme se s ní, když je potřeba, poradit, nám i dnes dodává klid. V jejím případě obrat „přítel na telefonu“ dostal skvělý rozměr, a tak rádi využíváme její profesionální nadhled, kdykoli je potřeba.

Dirk Zeeman
www.zeeman.cz 728 582 978

Není jednoduché popsat Kateřininu činnost, protože vše, co dělá, dělá naplno a do hloubky a po letech společné práce se stala pevnou součástí nejen našeho kolektivu, ale i našich životů. Na začátku byla spolupráce při rekonstrukci hotelu po havárii vody a celkové budování koncepce provozu, ale postupně se díky své všestrannosti stala hnacím motorem činností ve firmě. Díky svým zkušenostem a profesionalitě připravila skvělý koncept provozu, včetně nastavení aktivního přístupu při tvorbě stálé klientely, která se k nám opakovaně vrací. Po rekonstrukci sestavila tým zaměstnanců a díky svému vedení ho vynikajícím způsobem zaškolila a v průběhu celé doby u nás zvyšovala jeho odbornou úroveň. Její velkou předností je osobní přístup ve všech činnostech bez ohledu na čas i energii, kterou do každého projektu vkládá. Každý projekt, na kterém se podílí, bere za svůj vlastní. Záleží jí tedy na celku složeném z každičkého detailu, od financí, přes vyznění interiéru až po samotný vyprecizovaný koncept, který je vyjádřen spokojeností našich klientů.

Miroslav Němec
nemec@centrumtynec.cz 777 290 001

S Kateřinou Fragnerovou jsem se potkala v době, kdy jsem hledala řešení pro malý provoz pekařství. Věděla jsem, že již nějaké úspěšné projekty tvořila. Na vyžádání přijela, překvapila mě rázná, ale zároveň milá žena, která dělá to co ji baví a dokáže poradit. Vážím si jí pro upřímnost, profesionální jednání a zároveň lidský přístup. I nyní se na ni obracím, když potřebuji poradit ohledně prostoru či konzultace prodeje výrobků.

Marcela Soukupová
Koláčové Dobroty
www.kolacky-kolace-praha.cz kolacovedobroty@seznam.cz 774 / 941 292.

S Kateřinou jsem velmi ráda spolupracovala 7 let, kdy jsme společně připravily k otevření 3 hotely u řeky Sázavy. Ke každému místu přistupovala od první chvíle individuálně a s citem. U všech 3 projektů byla od samých začátků a s nastavením sobě vlastním vše posunovala dopředu. Nastavila cílové skupiny, celkové koncepce, vybrala a zaškolila personál, připravila nabídky pro individuální hosty i skupiny, domluvila skvělé podmínky s dodavateli. Vždy nás všechny podpořila báječnými nápady a dobrou náladou. Hodně jsem se od ní naučila a ráda s ní zůstávám ve spojení. Její odborná a zároveň přátelská podpora je neocenitelná.

Iva Matějovská
vedoucí provozu hotelů Český Šternberk, Týnec, Brejlov

S Katkou jsme se setkali v době, kdy jsme řešili koncepční změny v provozu restaurace umístěné prostorách zdravotnického centra trvalého zdraví Cordeus. Kladli jsme si otázky, jak v našem netypickém provozu vše nastavit tak, abychom uspokojili jak běžné strávníky, tak klienty Centra trvalého zdraví, kteří preferují zdravá nebo vegetariánská jídla, anebo i děti, které u nás navštěvují různé kurzy. Sami jsme si s konceptem nevěděli tak úplně rady, a tak spolupráce s Katkou přišla jako dar z nebes. Očekávali jsme od ní vizi, jasnou koncepci, ale i rychlou realizaci – a vše ideálně hned teď. A realita byla přesně taková, jaké bylo i naše očekávání. Katka je prostě zkušený profík, má odhad pro situaci, cit pro prostor, umí komunikovat, hned vidí řešení, a navíc má skvělé schopnosti vše rychle zrealizovat. Změna to byla nelehká, ale díky spolupráci s Katkou, připravujeme nyní velmi chutná jídla v souladu s vizí a hlavní ideou centra zdraví. Tedy jídla, která podporují zdraví, a navíc i dobře chutnají. Což byl náš záměr, který se nám nedařil původně zrealizovat. No a s Katkou to najednou šlo. No a dnes máme spokojené hosty, kteří vědí, že se u nás nají dobře skutečně každý. Spolupráci s Katkou mohu určitě každému jenom doporučit. Pokud třeba taky nevíte kudy kam, jako jsme to měli my – ukáže vám směr a pomůže vám nastavit cestu k cíli.

Bára Wolfová Balcarová
Fresh Cantina v centru Cordeus
www.cordeus.cz

Je tomu přesně dva roky, kdy jsme se s Kateřinou poprvé setkaly. Bylo to v době, kdy jsem zvažovala možnosti, jak podnik posunout dál a věděla jsem, že potřebuji odbornou pomoc. Měla jsem na starosti dvě malé děti, penzion s 60 lůžky a restauraci se 70 místy. Penzion a restauraci provozuji od roku 2011. Restaurace dlouhá léta přede mnou nefungovala a penzion běžel pouze v letních měsících. Za čtyři roky se mi podařilo restauraci a penzion otevřít od května do září. Kateřina dostala za úkol prodloužit sezonu od března do prosince, nastavit cenovou politiku penzionu a restaurace, najít dobrý personál, sestavit jídelní lístky a najít pro provoz vhodný rezervační a restaurační systém, který by mi dopřál čas pro moji rodinu. Během dvou let se pro mě Káťa stala výbornou učitelkou a poradkyní. Stala se mi oporou v těžkých chvílích a vždy při mně stála. Nejvíce u ní oceňuji, že mě nekritizuje a vždy vyzdvihne věci, které se podařily a které mě ženou kupředu. V současně chvíli má penzion 70 lůžek a restaurace kapacitu v letních měsících 100 míst. Náš penzion je vyhledávaný nejen pro rodinné dovolené, ale také pro svatební hostiny, školení a firemní akce a těší se velké oblibě. Na tomto má velký podíl Kateřina Fragnerová, za což jí velmi děkuji. Za poslední dva roky je ona moje nejlepší investice do podniku. Spolupráci s ní doporučuji každému, kdo svoji práci miluje a přeje si fungující a prosperující podnik. Spolupráce s Káťou má smysl, když jí budete důvěřovat a o věcech s ní diskutovat, tehdy vám dokáže pomoct. Naše spolupráce na podzim končí, protože Káťa svůj úkol splnila. Vím, že mi zůstane 100 km ode mne někdo, komu mohu s důvěrou zavolat a požádat kdykoliv o pomoc! Děkuji, Káťo za vše dobré, co jsi mi dala.

Anna Habersbergerová
majitelka penzionu a restaurace Dvorce
www.dvorce.cz info@dvorce.cz 775 705 910