Mgr. Martin Mikloš

e-commerce konzultant a produktový manažer

Jsem e-commerce konzultant a produktový manažer s 12letou praxí, empatickým přístupem a širokým záběrem v online businessu. Řídím projekty (weby a e-shopy), pomáhám s hledáním nových příležitostí i realizací konkrétních změn, propojuji práci specialistů v jeden celek a posouvám realizace dopředu.

S čím vám můžu pomoci?

  • Začínáte? Skokově vám pomohu urychlit přechod k online prodeji či jiné online monetizaci vašeho produktu (vyhnete se mnohým slepým uličkám, doporučím prověřené postupy).
  • Chcete se posunout? Budu vám naslouchat, podívám se na váš projekt komplexně, s nadhledem a v souvislostech a poskytnu konzultace i rady, jaké možné úpravy a změny strategie můžete provést (důraz na CX). Jak poskládat další kroky rozvoje a na co se připravit. Pomůžu vám i s realizací rozvoje vašeho webu či e-shopu (provedu vás od výzkumu přes UX/UI návrhy až k realizaci nových částí a funkcionalit).

Mám zkušenosti s:

  • řízením velkých digitálních produktů (B2B portál: propojení e-commerce s ERP, PIM, CRM systémy),
  • řízením menších digitálních produktů (zpravodajské weby, klasické B2C e-shopy),
  • projekty nad WordPress, Shoptet, Webnode i kompletně na míru,
  • koordinací všech do projektu zapojených stran (komunikace s majiteli, designéry, vývojáři, marketingovými pracovníky, analytiky, zákaznickým servisem i zákazníky),
  • plánováním rozvoje online produktů (roadmapa), prioritizací, projektovým řízením a nastavováním týmových procesů,
  • CX výzkumy i strategickým plánováním.

Mám za sebou historii v roli Web Developera, UX/UI designéra i správce informačních systémů. Pohyboval jsem se také na poli marketingu a online komunikace. Z toho všeho nakonec vyplynulo, že pracuji zejména na projektech, kde lze využít komplexní rozhled a využívat znalosti mnoha profesí, které se podílí na budování (zejména) online businessu.

Preferuji klidnou, lidskou až přátelskou komunikaci. Dobré vztahy s klientem jsou pro mě důležité.

Projekty, jichž jsem stále součástí:

  • Summit Trade – Na pozici Product Ownera se již třetím rokem starám o projekt B2B a B2C e-shopů s napojením na robustní ERP, PIM a CRM. Od úvodního výzkumu přes UX/UI designové sprinty a vývoj (zapojené tři developerské firmy) až k úspěšné migraci a spuštění MVP. V současné době produkty dál rozvíjíme a máme plán na další rok dopředu.
  • Spolupráce s CX studiem Lightning Beetle a vývojáři z Inspire a Navertica.
  • Beskydská sedmička / LH24 – Srdcová záležitost v rodných Beskydech. Od roku 2016 pomáhám s komunikací, marketingem a e-commerce.

Projekty, které mám za sebou:

  • Web města Frýdek-Místek z pozice konzultanta a designéra. Odstranění vendor-lock custom řešení, návrh nové informační architektury a přechod na univerzální platformu WordPress. Pomoc s přípravou výběrového řízení, dotazníkového šetření, základními wireframe a tvorby základního styleguide s grafikem.
  • Migrace zájmových oborových webů svetoudooru.cz, hedvabnastezka.cz či padler.cz. Přesun ze zastaralého custom řešení na platformu WordPress. UX/UI návrhy, koordinace týmu (majitel, šéfredaktor, grafik, frontend/backend vývojář a SEO konzultant).
  • Tvorba drobných microsite:

Svůj čas trávím také v neziskovém sektoru s dětmi, rodiči a průvodci ve svobodné škole Jasan, kde pomáhám přímou prací s dětmi i s managementem.

Mgr. Martin Mikloš

Kontakty

Mgr. Martin Mikloš
Raškovice 613
Frýdek-Místek (Moravskoslezský kraj)
739 04
Mobil:732 667 515
Email:miklos.mar@gmail.com
Facebook:miklos.martin
LinkedIn:martin-miklos
IČ:75849763

Doporučení
z první ruky

S Martinem jsem spolupracoval na migraci rozsáhlé rodiny webů https://hedvabnastezka.cz/, https://www.svetoutdooru.cz/ https://www.svetbehu.cz,/ https://www.tulenipasy.cz/ a https://www.padler.cz/ na WordPress. Martin řídil jako projekťák celý tým a zejména díky němu se vše podařilo vše dobře realizovat. Na Martinovi oceňuji to, že dokáže připravit dobré zadání. Bylo vidět, že mu na projektu záleží a koordinaci týmu zvládnul na výbornou. Oceňuji jako vývojář to, že mě dokázal zcela odstínit od řešení netechnických problémů a měl jsem prostor na svoji práci, se kterou mi častokrát (např. v rámci přípravy administrace WP dokázal pomoci). Pokud jste vývojář, tak zkrátka takové lidi jako je Martin na projektu chcete, protože vám ušetří spoustu času a nervů.

Jakub Kadeřávek
Jakub Kadeřávek

seniorní vývojář a kodér na platformě WordPress