Mgr. Hana Kroupová

koučka, supervizorka, mediátorka a mentorka ve školství

Status: k vašim službám Působnost: osobně Olomouc a okolí, online celá ČR

Přes pochopení svých potřeb se učíme rozumět okolí.

Jako koučka, supervizorka, mediátorka a mentorka podporuji své klienty ve schopnosti rozhodnout se, co chtějí se svými životy, kariérami, vztahy… dělat. Společně hledáme, co funguje a měníme, co už neslouží. Vítám každého, kdo na sobě chce pracovat a má chuť měnit věci k lepšímu. Protože se dlouhodobě pohybuji v oblasti školství, vyhledávají mé služby také rodiče malých dětí i teenagerů, ženy, učitelé i ředitelé škol i dalších institucí zaměřených na vzdělávání nebo rodinu.

Se svými klienty pracuji individuálně i skupinově, osobně i online, v češtině a angličtině. Ať už je forma spolupráce jakákoli, probíhá v bezpečném a důvěrném prostředí, které pomáhá otevírat i náročná témata.

  • Koučink – Nahlédněte na věci, které vás trápí novou optikou, pomůžu vám rozšířit perspektivu, položím otázky, které byste si sami nepoložili, a společně najdeme řešení, které vám přinese úlevu. Koučink je vhodný pro muže, ženy i dospívající.
  • Supervize – Provázím jednotlivce, týmy, skupiny i organizace reflexí jejich chování a práce a pomáhám rozšiřovat a uvolňovat myšlení. Podporuji v otevřeném jednání a učím předcházet hromadění problémů, nežádoucích emocí, domněnek o druhých či konfliktů. Supervize má nejlepší výsledky v rámci dlouhodobé spolupráce.
  • Mediace – Jako mezinárodně certifikovaná mediátorka transformativního přístupu, který dává důraz na sebeurčení, vám pomůžu zvládnout konfliktní situace v osobní i profesní rovině. Nestranně vás dovedu k vyřešení obchodních sporů, sporů na pracovišti, v rodině, ve škole atd. Výstupem může být například porozumění situaci, nebo ústní či písemná dohoda.
  • Mentoring – Jako externí mentorka mohu podporovat vás i vaše zaměstnance v práci a profesním růstu. Pomohu vám uvědomit si kvality vaší práce, poskytnu popisnou zpětnou vazbu a budu s vámi pracovat na tom, v čem se chcete dále rozvíjet.
  • Konzultace a školení – Poskytuji individuální i týmové konzultace, školím mentorské dovednosti, komunikaci, řešení konfliktu a práci na vizi, přednáším o emocích, motivaci i problémovém chování. Konkrétní téma konzultací a školení dohodneme na základě vašich požadavků a potřeb.

Vystudovala jsem Pedagogickou fakultu v Olomouci a krátce učila, nejdříve na základní, později na mezinárodní škole v Olomouci. Ve vlastním vzdělávání jsem od dob studií nepolevila. Naopak, všechny mé poznatky bylo potřeba prověřit praxí. A tak vzniklo rodinné centrum, kterému jsem se 13 let věnovala jako ředitelka.

V roce 2013 přišel výcvik ve facilitativní mediaci a další navazující výcviky v transformativní mediaci, které vyústily mezinárodní zkouškou. Zakládala jsem s kolegy Institut transformace konfliktu. Jsem členkou České asociace mentorů a od roku 2014 pracuji jako mediátorkaMediačním centru Olomouc s rodiči a jejich dětmi v době rozvodu. Za 10 let praxe jsem mediovala přibližně 300 případů. V roce 2023 jsem úspěšně dokončila 500hodinový výcvik v Systemické supervizi a koučování.

Těší mě, že můžu nacházet nové způsoby, jak využít své znalosti a zkušenosti předávat dál.

Mgr. Hana Kroupová
Logo či doplňková grafika

Kontakty

Mgr. Hana Kroupová
Lipová 261/15
Bystrovany (Olomoucký kraj)
779 00

Doporučení
z první ruky

S Hankou jsem začala spolupracovat v rámci nabídky mentoringu pro vedoucí pedagogické pracovníky. Naše setkání a rozhovory mi pomáhají „zastavit se“, utřídit si otázky, nad kterými přemýšlím, ujasnit si potřeby, podívat se na ně širší optikou. Přitom mi nepodsouvá řešení, nehodnotí mě, nechává mě dojít k vlastním rozhodnutím. Její vedení je bezpečné a podporující.

Kateřina Konečná

ředitelka ZŠ Gagarinova Droždín