Školení, která nakopnou vaše podnikání

28. července 2022 Michelle Losekoot

Velký přehled 100 kurzů českých freelancerů a rešerše 150 českých i zahraničních kurzů marketingu na sociálních sítí navrch k tomu. Učte se od těch nejlepších!

Školení, která nakopnou vaše podnikání

Setkávám se s nimi dnes a denně, na školeních i ve své e-mailové schránce. S kým? S úžasnými lidmi, kteří vytvářejí nebo vymýšlejí skvělé věci. Často mají jedno společné: Přestože dělají dobré věci, skoro nikdo o nich neví. Proč se o ně zákazníci neperou? Protože jsou sice dobří v tom, co dělají, ale pokulhávají v marketingu nebo v nějaké části podnikatelské abecedy.

Čekat v koutě

Už dávno neplatí, že je-li produkt, služba nebo myšlenka kvalitní, nepotřebuje reklamu. Už dávno neplatí, že stačí být dobrý v tom, co děláte, a budete úspěšní. Jak říká Robert Vlach ve své knize Na volné noze: Podnikání je řešení problémů. A problémy většiny malých značek, se kterými se setkávám, jdou většinou celkem lehce odstranit. Ze zkušenosti vím, že všechny zdánlivé nedostatky, se kterými přicházejí moji klienti nebo kurzisté, pramení pouze z neznalosti nebo nevědomosti. A to je skvělá zpráva! Protože to znamená, že si stačí pár věcí dostudovat.

Všechno na dosah ruky

Ano, můžete následujících 50 let nadávat na školský systém, že vás namísto podnikání učili skákat přes kozu, ale taky tu svou energii můžete investovat do toho, že si to za pár dní dostudujete. V roce 2022 si dokonce většinu témat můžete nastudovat online – z pohodlí svého gauče. (Tedy pokud nechcete být neurochirurg.) Takže neklesejte na mysli. Taky byste na tom mohli být daleko hůř – mohli byste jako já mít gympl a nedostudovanou literární akademii. Nevím, co je pro život praktičtější.

Jedním z nejrychlejších způsobů, jak se v tématech, ve kterých máte mezery, nachytřit, jsou školení. Tady musím výjimečně upřednostnit školení před knihami (mým nejoblíbenějším zdrojem informací), protože kurzy bývají často opravdu efektivnější a praktičtější.

Z praxe vím, že malé značky vždy nejvíc posune, když se naučí základy online marketingu a když zároveň odstraní většinu praktických nedostatků (špatná cenotvorba, procesní řízení, technologický dluh atd.). Pojďme se tedy detailněji podívat na to, jaká školení vám nejlépe pomůžou tyhle nedostatky vyřešit.

Jak ovládnout internet

Způsobů, jak v Česku studovat online marketing, je spousta. Online i offline. Placených i zdarma. Komplexních i dílčích. Jednorázových i dlouhodobých. Stačí si vybrat. Takže: Čím začneme? Samozřejmě tím nejdůležitějším. Tedy tím, co je zdarma.

Každá sociální síť se vás snaží něco naučit. Je to totiž v jejím zájmu. Čím zdatnější marketér budete, tím víc peněz na ní utratíte. Všechny sítě se vás tedy snaží vzdělávat po svém. Dobrá zpráva je, že díky tomu i zdarma. A (většinou) anglicky.

Kurzy zdarma najdete také na několika vzdělávacích platformách, třeba na CourseřeUdemy, větší vzdělávací celky můžete absolvovat např. na HubSpot Academy (vše v angličtině) nebo v Digitální garáži od Googlu.

V rámci placených kurzů vám s online marketingem obecně pomůže několik platforem, třeba:

Další skvělé vzdělávací platformy, které sice pokrývají jen část digitálního marketingu, ale zato s přesahem do jiných profesí, jsou např. Akademie ČTK, #HolkyzMarketingu nebo Learn2Code. Všechny v češtině.

Učit se o marketingu v češtině můžete na těchto vzdělávacích platformách:

V angličtině vám udělají radost třeba vzdělávací portály Udemy, Skillshare nebo Coursera. Spoustu kurzů najdete i na LinkedIn Learning. (Linky na konkrétní kurzy najdete v rešerši níže.)

Dobré kurzy nabízejí i agošky, jedny z nejobsáhlejších nabídek mají např.:

Samostatnou kategorií jsou školení českých freelancerů a tvůrců, namátkou třeba:

Nenašli jste to, co hledáte? Zapátrejte v rešerši 150 školení, workshopů a kurzů, kterou jsme sestavili s Danem Šáchou. Můžete si tak vybrat svůj ideální kurz podle zaměření, organizátora, ceny, délky, nejbližšího termínu, místa konání nebo toho, jestli je offline, nebo online. U zahraničních kurzů jsme přidali i hodnocení a počet absolventů.

Učte se od těch nejlepších

Pokud nemáte problém s propagací, ale s jinou částí marketingu či podnikatelské abecedy, pomůže vám pár školení předních českých freelancerů. Ať už řešíte time management, prezentační dovednosti, účetnictví, nebo podnikání obecně, i na tato témata je v Česku mnoho skvělých školení, která vám zachrání zadek. A shodou okolností je vedou špičky v oboru.

Nejčastější neduhy v podnikání vám pomůžou vyřešit tito lektoři a jejich kurzy:

Řešíte jiný problém? Podívejte se, jestli v rešerši 100 kurzů českých freelancerů není specialista, který vám s ním může pomoct. V této druhé rešerši, kterou jsme opět dali dohromady s Danem Šáchou, si můžete vybrat ten správný kurz podle lektora, tématu, ceny, místa konání i délky školení. Protože proč se neučit od těch nejlepších? :-)

Tyto rešerše byly původně publikovány na Pickey v rámci obsahového seriálu #nacteno. Můžete si tady přečíst i jiné obsáhlé rešerše, zmapované už máme např. knihy o marketingu na sociálních sítích, knihy o psaní nebo kurzy o psaní.

Rozvíjet se mnou na Pickey můžete také své kreativní myšlení, každý měsíc vám doručím do vaší mailové schránky jeden delší text, který vám pomůže žít kreativnější život.

Sdílejte
a diskutujte

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí