Výroční zpráva 2008

19. prosince 2008 Robert Vlach

V uplynulém roce dostal portál Na volné noze zcela novou podobu a webové rozhraní pro registrované uživatele. Komunita nezávislých profesionálů se opět rozrostla a v příštím roce bychom chtěli více prozkoumat možnosti mezinárodní spolupráce.

Začátečníkům vždy doporučuji, aby si každý rok vyhradili čas na nějaký náročnější projekt, který jejich podnikání prověří a posílí. Sám se této zásady stále držím. Na tradiční sraz nezávislých profesionálů koncem května 2009 v jihomoravských Valticích bych tak chtěl poprvé pozvat rovněž cizince ze zemí EU. (Pokud máte tip na nějakou zahraniční komunitu lidí na volné noze, jejíž členy bychom mohli oslovit, dejte mi vědět.)

Evropa sice směřuje do období očekávané hospodářské recese, ale poctiví, schopní a pracovití lidé se uplatní v každé době, tu naši nevyjímaje. Nezávislá komunita je nejen mimořádně flexibilní, ale hlavně plná zajímavých a chytrých lidí. Mám opravdu velkou radost, že jsem i letos mohl některé z nich poznat osobně, a že se k mému projektu připojil také tým dobrých lidí. Můj srdečný dík opět patří vám všem a stejně jako loni posílám obrázek:

Jsem na volné noze i v roce 2009
Ilustrace Adély Moravcové na samolepky, pohledy, vizitky a tapety pracovní plochy

Malá rekapitulace roku 2008

  • Začátkem dubna byla spuštěna nová podoba portálu, která zahrnovala celkový redesign, zjednodušení původního loga, zavedení jednotné globální navigace a originální řešení oborového katalogu, spočívající v upřesňování výběru kombinováním kategorií.
  • V květnu se konalo již třetí tradiční setkání nezávislých profesionálů v Moravskoslezských Beskydech a byl to opět nezapomenutelný zážitek pro všechny zúčastněné.
  • Počátkem července jsme zřídili novou emailovou adresu zákaznické podpory portal@navolnenoze.cz a přešli tak na online systém skupinové péče o zákazníky.
  • Během léta jsme se pustili do rozsáhlé distribuce letáčků se zásadami úspěšného podnikání. Celkový náklad tím přesáhl 50 tisíc vyrobených kusů a dále stoupá.
  • Od 1. září došlo k předem ohlášenému zvýšení cen našich služeb. Stalo se tak poprvé od založení portálu v roce 2005 a značná část uživatelů předtím využila možnost prodloužit svou registraci ještě za staré ceny.
  • Měsíce září a říjen přinesly do Česka první důsledky globální krize, na což jsem začátkem listopadu reagoval rozsáhlým článkem o příčinách a pravděpodobných důsledcích finanční krize, včetně několika praktických rad pro podnikání v horších časech.
  • Během podzimu došlo na plánované investice do technického zázemí portálu, čímž se zvýšila celková dostupnost i rychlost načítání stránek. Rovněž jsme realizovali několik přesně cílených marketingových kampaní a oslovili jimi přes 100 tisíc lidí.
  • V listopadu jsme zpřístupnili všem registrovaným uživatelům nové webové rozhraní pro online nastavení osobní webové prezentace. Systém je nyní ve zkušebním provozu a bude dále rozšiřován o nové funkce.
  • Počet registrovaných meziročně stoupl ze 183 na 272 profesionálů – z toho je 122 žen, 136 má titul a 115 si připlácelo za volitelnou internetovou propagaci.
  • Za celý rok na portál zavítalo přes 300 tisíc návštěvníků, což je asi o polovinu více než loni a návštěvnost dále stabilně roste.
  • Uspořádali jsme čtyři plně obsazená skupinová školení pro úspěšné nezávislé podnikání.

Sdílejte
a diskutujte

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí