Jak má vypadat správný kurz?

26. října 2022

Pokud sami školíte nebo se na to chystáte, trefné postřehy a tipy Petra Behúna by vám mohly přijít vhod. V aktuálním článku Jak má vypadat správný kurz? na webu Proofreading.cz totiž shrnul do tří kategorií zkušenosti, které sesbíral z pohledu účastníka i lektora — od obecných principů pro náplň kurzu po to, co by měl lektor umět.

Vedle dobrého řečového projevu nebo důležitosti zapojení vizuálních prvků mj. zmiňuje: „Je až zarážející, jak málo školicích firem či jednotlivců nabízí možnost přizpůsobit obsah kurzu konkrétním potřebám vás a vašich lidí. Přitom je to skoro základ. Ani nevíte, jak moc účastníci zpozorní, když během kurzu vidí a slyší názvy produktů či služeb, s nimiž mají právě oni denně co do činění. Navíc je pak pro ně snazší přenést poznatky z kurzu do své každodenní práce.“

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn

Podobné novinky

Renovátor seker na volné noze

Renovace seker měl Petr Pěchota ze začátku jako koníčka při zaměstnání, který mu sotva pokryl náklady. Jak zpětně říká, potřeboval zaměstnat tvůrčí část mozku, nejen tu obchodnickou. Když ale během covidu přešla velká část komunikace do digitální formy, což mu nesedělo, rozhodl se, že se do své záliby pustí naplno a založí živnost. Dnes má vlastní značku Peter's Axes a v malé dílně za Prahou už dva roky vyrábí a renovuje sekery i další doplňky.

„Když jsem měl sekery jen jako koníček, tak jsem propagaci neřešil. Bylo mi to jedno. Zajímalo mě maximálně tlachání na sítích. Jenže být živnostníkem znamená, že budoucnost musí mít nějaký vývoj. Proto o sobě musíš dávat vědět,“ zmiňuje v rozhovoru pro magazín Doklidu.

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn Trvalý odkaz

Ukázkový newsletter

Z březnového vydání newsletteru Na volné noze máme takovou radost, jak se nám ho povedlo naplnit hromadou kvalitního obsahu, že jsme ho rovnou přidali mezi 3 ukázková čísla z archivu na stránce pro přihlášení odběru.

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn Trvalý odkaz

Pátá generace mlynářů

Pavel Šmajstrla je zástupce už páté generace mlynářů, která v rodinném mlýně v Beskydech hospodaří. Pohanku zde tradiční mechanickou cestou zpracovávají od roku 1861. On sám převzal podnikání po otci už téměř před dvaceti lety a jak říká, přešlo to tak plynule, že si ani nevšiml, že se stal mlynářem.

„Prapraděda Josef byl opravdu světák. Nechal se naverbovat někdy v jedenácti letech a šel razit tunely pod Alpami mezi Rakouskem a Itálií. Dovezl si pytel peněz, bambitku na ochranu a inspiraci k podnikání. Za vydělané peníze si koupil vyhořelý statek, který proměnil na mlýn,“ vzpomíná Pavel v rozhovoru pro Forbes.

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn Trvalý odkaz

Domácnost je grunt

Finmag odemkl starší, osobně laděný článek Roberta Vlacha Domácnost je grunt, který pojednává o tom, že na volné noze jsou ekonomika podnikání a domácnosti či rodiny spojené nádoby.

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn Trvalý odkaz

Začátky Dana Gamrota

Dan Gamrot napsal velmi upřímný příspěvek o svých začátcích na volné noze. Tohle si určitě dejte.

„Panikařil jsem při jakémkoliv veřejném projevu, koktal, potil se, skákal s pátého na devadesáté a nedokázal se napojit na lidi. Což je blbý, když člověk mrskne šéfovi na stůl výpověď a nechá si na startu freelance kariéry vytisknout vizitky, na kterých spojuje své jméno se lektorským řemeslem.“

Sdílejte a diskutujte: Facebook Twitter LinkedIn Trvalý odkaz

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí