Výroční zpráva 2007

24. prosince 2007 Robert Vlach

Uplynulý rok se nesl v duchu nových setkání komunity lidí na volné noze. Naplno se rozjela skupinová školení, velice se vydařil také květnový sraz a pomyslným vrcholem byla vůbec první konference nezávislých profesionálů. V novém roce 2008 dojde též na technické inovace a změny.

Jednu věc jsem si jako provozovatel portálu Na volné noze a pořadatel všech těch skupinových akcí letos velice silně uvědomil. Že totiž i ten sebemenší organizační počin se lépe realizuje s dobrým týmem a kvalitním technickým zázemím, zvlášť pokud dojde k nenadálým komplikacím.

Proto jsem se rozhodl napřít v nadcházejícím období své úsilí tímto směrem a uvést postupně některé inovace, které mi správu portálu a pořádání akcí tím či oním způsobem usnadní. Připravuji novou verzi katalogu, modul elektronické fakturace, webové rozhraní pro registrované uživatele a další užitečné novinky.

Neformální podpůrný tým, který mi tyto změny pomáhá realizovat, buduji prakticky od začátku svého působení na volné noze a stejný postup mohu jedině doporučit všem nezávislým profesionálům. Nejenže jsou to lidé, kteří mi pomáhají s náročnějšími projekty, ale často vypomáhám také já jim a tím se navzájem obohacujeme.

Z podařené spolupráce a vůbec celého roku 2007 mám vyloženě dobrý pocit. Opět jsem se utvrdil v přesvědčení, že pracovat s poctivými a přátelsky naladěnými lidmi je nejen základ každého trvalejšího úspěchu, ale také že jedině taková spolupráce má smysl z hlediska mého vlastního růstu. Srdečné díky vám všem a posílám obrázek:

Jsem na volné noze i v roce 2008
Ilustrace A. Moravcové na pohledy, nálepky, kalendáříčky a tapety pracovní plochy

Malá rekapitulace roku 2007

• v lednu odstartovala dosud probíhající kampaň propagující zásady úspěšného podnikání s velmi dobrým ohlasem médií i veřejnosti
  • na jaře se rozjela skupinová školení pro úspěšné nezávislé podnikání, která se nám postupem času podařilo zlevnit až na nynějších 950 Kč za celý víkend
  • květnové setkání nezávislých profesionálů z portálu Na volné noze v Beskydech předčilo svým průběhem všechny dosavadní akce
  • v červenci informoval o kvalitách portálu pochvalným článkem na exponované úvodní stránce náš nejnavštěvovanější zpravodajský server Novinky.cz
  • během října bylo staré vyhledávání vyměněno za nové, které vrací lepší výsledky a především umí ohýbat česká slova nebo např. nabízet opravu překlepů
  • v sobotu 10. listopadu 2007 se konala historicky první konference nezávislých profesionálů čítající 37 účastníků a 15 přednášek
  • vydali jsme přes tucet nových článků a k tomu 4 tiskové zprávy převzaté v několika případech předními českými médii
  • s výjimkou osobních webových prezentací registrovaných profesionálů není na celém portále nadále žádná reklama (zjevná ani skrytá)
  • počet registrací meziročně stoupl ze 111 na 183 profesionálů – z toho je 81 žen, 94 má titul a celkem 74 si připlácelo za volitelnou internetovou propagaci
  • za celý rok portál navštívilo téměř 200 tisíc návštěvníků, což je asi dvakrát více než vloni a návštěvnost dále stabilně roste

Sdílejte
a diskutujte

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí