Doporučení z první ruky

Hanka Zemanová — spisovatelka, autorka Biokuchařky a dalších knižních bestsellerů


Zobrazuji všech 7 doporučení

Snažím se jíst zdravě, i když je to někdy trochu honička! Nejraději jsem v kuchyni se svou dcerou Annou, která umí vařit z naší rodiny rozhodně nejlépe a také umí šikovně „recyklovat“ některé suroviny. Když někdy něco neděláme úplně správně, podíváme se na sebe: „Co by tomu asi řekla Hanka?“ Obě její bio-knihy mají totiž v naší knihovničce i v mysli velmi významnou pozici.

Pavel Maurer
milovník dobrého jídla
PharmDr. Margit Slimáková

Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu potravin a zdraví. Úžasný, praktický a nádherně zpracovaný rádce pro zdravé nakupování, vaření i jezení. Kniha encyklopedicky vysvětluje jednotlivé potraviny a potravinové skupiny nejen pohledem obsahových látek, ale i jejich působení podle mnoha tradičních léčebných systémů. Bonusem navíc jsou zdravé vyzkoušené recepty a rady, kde nakoupit sezónní a čerstvé potraviny. Texty v této knize jsem sama recenzovala, doplňovala jsem i některé odborné části. Spolupráce s Hankou si moc vážím, považuji ji za předního experta na problematiku biopotravin u nás a obdivuji, s jakou pečlivostí dala dohromady obrovské množství informací, které kniha nabízí. Knihu pravidelně doporučuji všem svým klientům.

PharmDr. Margit Slimáková
specialistka na zdravotní prevenci a výživu

Knížky Hanky Zemanové mají magickou přitažlivost. Mě zasáhly definitivně. Rázem jsem se stala biokuchařkou… aspoň tedy na chvíli nebo občas. Magickou přitažlivost má totiž hlavně Hanka – je nekonečně vlídná, ohleduplná, nic nikomu nezakazuje, nepřikazuje, jen doporučuje… To všechno se pak pochopitelně dostává i do jejích knih. Píše lehce, její recepty a rady jsou srozumitelné a vyzkoušené. Ale i bez kuchařek, prostě jen tak, mám Hanku strašně ráda.

Dita Pecháčková
kulinární publicistka

Bio kuchařky Hanky Zemanové patří k mým nejoblíbenějším kuchařským knihám, které u nás vyšly. Zejména „BioAbecedář“ je pro mne obrovským zdrojem informací o potravinách a výživě vůbec. Mám v něm asi milion záložek pro rychlejší orientaci a velmi rád si v něm čtu. Doporučil bych ji určitě jako povinnou četbu do každé domácnosti a do té s malými dětmi obzvláště :).

David Šašek
šéfkuchař Aria

Líbí se mi, že Hanka Zemanová hledá a vymýšlí zdravé recepty, to je v dnešní době důležité. A myslím, že to i díky ní umí ocenit spousta lidi, kteří si donedávna ještě mysleli, že pohanka patří tak maximálně do babiččiných pohádek. A to je druhá věc, která se mi líbí: že suroviny, ze kterých ty recepty jsou, do naší kuchyně historicky patří, jsou zdejší. Je to prostě návrat nejen ke zdravému životu, ale i ke zdravému rozumu :).

Pavlína Blahotová
šéfredaktorka časopisů Nové proměny bydlení a Krásný venkov

Bioabecedář je skvělá kniha. Myslela jsem si, že v Bio kuchařce bylo řečeno téměř vše, ale opět mě Hanka překvapila. Pokaždé v obsahu najdu něco dalšího, co mě zaujme a co mohu zahrnout do svého života. Díky za tuto „bio bibli“.

Kateřina Winterová
herečka

Knihy Hanky Zemanové mám ráda, protože zcela přirozeně inklinují k přírodě a šetrnému zacházení s ní. Ty nejkvalitnější potraviny pro nás jsou ostatně vždy lokální a vyrobeny v souzvuku s tím, co nám příroda nabízí. Takto se stravování podle Hanky dostává do velmi důležitého ekologického kontextu. Kromě toho je mi sympatické, že kontroverzní témata jako například mléko nebo sója, popisuje z různých relevantních pohledů a je na každém z nás, aby si vybral, případně i na základě toho pochopil, jak jsme všichni různí. Čili žádný teror a hrozby, ale svobodný přístup ke čtenáři. Jako čtenář za tohle všechno uctivě děkuji.

Adéla Banášová
moderátorka