Jsem vicemistr světa v přípravě nealkoholických drinků při Světové barmanské asociaci (International Bartenders Association) a průkopníkem nové gastronomické odbornosti, tzv. teatender – ta postupně roste na úroveň sommeliérů, barmanů a baristů. Dávám čajovému setkání nový náboj a přístupu k čaji temperament. Práci s čajem chápu jako umění. Opírám se o tradiční čajové kultury, avšak čaj prezentuji v moderním stylu; ukazuji jak pestrá a kreativní tato odbornost je. Nabízím:
welcome drink – originální čajový koktejl na přivítanou na slavnostních akcích
tea break – lahodné a funkční čaje a čajové koktejly o přestávkách při nejrůznějších přednáškách a konferencích, které účastníky osvěží a posílí
čajový bar – profesionální práce teatendera na rautech, večírcích, oslavách, svatbách a dalších akcích; fascinující příprava čajů a čajových koktejlů různých barev a chutí před zraky hostů všude tam, kde je zájem prohloubit a dlouho uchovat prožitek ze setkání
řízené degustace čaje a čajový obřad
vzdělávání teatenderů – semináře přípravy a servírování kvalitního čaje a výchova odborníků na čaj
Láskou k čaji jsem zahořel před více než 17 lety. Přitahuje mě vše, co je s čajem spojené; rád poznávám nové chutě a učím se neotřelým způsobům přípravy a prezentace čajů. Jsem prvním certifikovaným lektorem vzdělávání o čaji v ČR při České barmanské asociaci (dále jen CBA). Připravoval jsem čaje pro společnosti jako Seznam.cz, Shell, Česká spořitelna; několikrát jsem vystoupil v ČT (např. v pořadu Gejzír), televizi Metropol a TV5, stal jsem se dvorním teatenderem časopisu Respekt a oficiálním partnerem FebioFestu (viz reference níže).
Čajový bar je místem setkání, kde si každý přijde na své…
Vybrané reference na čajový catering:
časopis Respekt
deník Metro
Harley Davidson
Česká spořitelna
Kooperativa
Seznam.cz
Na volné noze
Shell
DHL
DNS
Aviva
Merck
Cardion
Autodesk
Grunenthal
RWE Transgass
Intrum Justitia
nakladatelství Stanford
Profesní historie, úspěchy a milníky:
2013
jmenování historicky prvním vedoucím nově vzniklé čajové sekce Czech Teatenders pod CBA o.s. zabývající se rozvojem čajové kultury; jediný lektor pro ČR ve vzdělávání o čaji
držitel certifikace teatender kurzů platné po celém světě v rámci IBA (International Bartender Association)
2009, vytvoření funkčního konceptu Čajový bar pro festival Colours of Ostrava; následné rozvíjení služeb Čajového baru
2008, organizování 1. ročníku prvomájové čajové slavnosti Pajšan
2006–2008, čajové služby a prezentace pro výrazné klienty: oficiální partner festivalu FebioFest, nejvýznamnější dvorní teatender časopisu Respekt a portálu Jobs.cz
2005, zahájení spolupráce s portálem Na volné noze a spuštění projektu cateringových služeb s čajem pod názvem Cesty čaje
2004, manažer sítě pražských čajoven (Siva, U Dvou Šálků, U Kostela)
2002, provozní největší pražské čajovny Siva
2001, prohloubení lásky k čaji a péče o hosta
Kontaktní informace
Jiří Boháč Herlíkovická 1000/24 Praha 9 - Kbely 197 00
Nápad pozvat si na akci pořádanou pro naše klienty pana Boháče a čajový bar vznikl jaksi náhodou a nyní jsme velmi rádi, že jsme jej realizovali. Jednání s panem Boháčem je na profesionální úrovni, naprosto bezproblémové a rychlé. Dokázal se skvěle přizpůsobit našim možná trochu specifickým potřebám. Všichni naši hosté si pana Boháče velmi pochvalovali, zpětný komentář od jedné z účastnic mluví za vše: „Při večírku pořádaném společností Dynargie jsem měla možnost ochutnat i různé druhy čaje, které zde připravoval pan Boháč. V příjemném prostředí zahradní restaurace si ve svém stánku naaranžoval všechny potřeby a navodil tak lehce slavnostní atmosféru pro svůj čajový obřad. Zasvěceně hovořil o pěstování čaje, jeho různých příchutích a postupech přípravy tak, abychom z této blahodárné rostliny uvolnili požadované látky a povzbuzení pro náš organismus. Postupně jsme ochutnávali a porovnávali chutě po různě dlouhém vylouhování čaje, které výrazně ovlivňuje jeho chuť . Pro mně jako laika a běžného konzumenta čaje byla tato akce velmi poučná a na přípravu čaje se nyní koukám jako na obřad, kterému je třeba věnovat více času, než jen vhodit sáček do horké vody.“ Tímto bych panu Boháčovi velmi ráda poděkovala za celou společnost Dynargie, s.r.o.!