Na volné noze - portál nezávislých profesionálů


Na volné noze > Katalog > Markéta Menšíková

Markéta Menšíková

sýrařka a provozovatelka bio farmy Menšík v Beskydech

Markéta Menšíková
Markéta Menšíková - logo

Naše rodina začala hospodařit na farmě pod horou Ondřejník v Beskydech už v roce 1992, od roku 2009 fungujeme jako certifikovaná biofarma. Na 140 ha luk a pastvin chováme okolo sedmdesáti dojnic a přibližně stejný počet kusů mladého dobytka. Část vyprodukovaného mléka zpracováváme ve vlastní minimlékárně.

Náš sortiment bio mléčných výrobků:

Mléko jako takové prodáváme syrové – tzn. nepasterizované, všechny další produkty jsou vyrobeny z šetrně pasterovaného mléka. Některé naše výrobky byly oceněny značkou Regionální potravina Moravskoslezského kraje a umístily se i v Národní soutěži malých výrobců sýra v Mikulově. Jsme také držiteli certifikátu Beskydy originální produkt, který garantuje místní původ výrobků, vazbu na region a šetrnost k životnímu prostředí.

U nás na farmě můžete strávit víkend nebo dovolenou s výhledem na zelené pastviny a beskydské kopce. V rámci pobytu vám rádi umožníme lépe poznat život na naší farmě – ukážeme vám farmu i minimlékárnu.

Fotogalerie:

Naše kravičky na podhorských pastvinách pod horou Ondřejník v BeskydechFarmářský sýr | ekologická farma Menšík BeskydyPolotvrdý zrající sýr Ondráš | Farma Menšík v BeskydechFarmářský sýr nakládaný se sušenými rajčaty a cibulí | bio farma Menšík BeskydyJogurt a aronií | bio farma Menšík Beskydy
Zobrazit všech 21 náhledů této galerie >

Status:

k vašim službám

Působnost:

celá ČR

Kategorie katalogu:

Úspěchy a ocenění

  • Farmářský sýr – vítěz soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2013 a 2017, 3. místo v Národní soutěži malých výrobců sýra v kategorii měkké a čerstvé sýry a tvarohy z kravského mléka Mikulov 2016
  • Sýr Sklepník – ocenění Nejlepší certifikovaný Bio sýrNárodní soutěži malých výrobců sýra Mikulov 2018
  • Jogurt bílý – vítěz soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2015
  • Tvaroh – 1. místo v Národní soutěži malých výrobců sýra v kategorii měkké čerstvé sýry a tvarohy z kravského mléka Mikulov 2018

Vzdělání

  • VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta, obor Marketing a obchod (inženýrské studium), 2001
  • Ostravská univerzita v Ostravě, Pedagogická fakulta, doplňující pedagogické studium se zaměřením na učitelství odborných předmětů, 2006
  • Vzdělání v oboru mlékárenství: 
    • profesní kvalifikace Mlékař + Sýrař, Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž, 2017
    • akreditovaný rekvalifikační program: Faremní zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky, Mendelova univerzita v Brně, 2012
    • účast na mnoha kurzech, seminářích a přednáškách o výrobě sýrů a mléčných výrobků, několikatýdenní praxe ve Švýcarsku, návštěvy mléčných farem v několika zemích (Slovensko, Rakousko, Německo, Švýcarsko, Francie, Velká Británie) + vlastní praxe

Jak podniká sýrařka Markéta Menšíková

Kontaktní informace

Markéta Menšíková [ mapka ]
Farma Menšík
Kunčice pod Ondřejníkem 10 (Moravskoslezský kraj)
739 13
Mobil:736 180 388
Email:info@farma-mensik.cz
Web:www.farma-mensik.cz
www.syrarka.cz
(tj. adresa této stránky)
Facebook:Facebook farmamensik
:73367656

2005 – 2019 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube SoundCloud RSS