Jsem trvale zaujat čajem, bylinami a neživou přírodou!
Dovážím do Čech čaje a byliny z Indočíny – špičkové thajské čaje a byliny v bio kvalitě (Organic Thailand – thajské bio, USDA ORGANIC – bio USA) a příležitostně čaje a byliny vietnamské. Jsem držitelem certifikátu absolvování tréninku korejského čajového obřadu, spoluprůkopníkem nové gastronomické odbornosti (tzv. teatender) a druhým certifikovaným lektorem vzdělávání o čaji v ČR při České barmanské asociaci (CBA, držitel certifikace teatender kurzů platné po celém světě v rámci IBA – International Bartender Association).
Mými favority jsou: thajský jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum, tzv. bylina nesmrtelnosti), jež je účinným adaptogenem, harmonizátorem a antistresorem a thajský hořký meloun/okurka (Momordica charantia), která je vhodná proti bakterii Helicobacter pylori, na regulaci krevního cukru a tělesné hmotnosti. Obě byliny dodávám v bio kvalitě a v nejvyšší jakosti.
O čaj, byliny, čajovou kulturu a s tím spojené souvislosti se zajímám desítky let. Uhranula mě Indočína a okolí. Rád zkoumám život čaje. Zajímají mě nejširší kulturní souvislosti, jež čaj a byliny v sobě tají, jež je provázejí a které jen tak nesdělují. Fascinuje mě ta-jemná duše čajů a bylin! Pravidelně přispívám články o čajích a bylinách do časopisu VE HVĚZDÁCH. S některými čaji a bylinami jsem byl v České televizi.
Zajímá mě i spousta jiných věcí: půsty (standardní i přerušované), přiměřeně pomalý i nepřiměřeně rychlý pohyb, zdravé dýchání, efektivní minimalismus, otužování, dobré jídlo a pití, fotografování, literatura, muzika (jazz a klasika), angličtina, dobré výstavy a filmy. Také udržitelné flow, mindfulness a funkční životní styl založený na magické sedmičce, pomalém hoření a motivaci budoucími pocity. Čtu RESPEKT a poslouchám některá zajímavá rádia, nesleduji televizi a často chodím do přírody, zejména na kameny (horniny a minerály) a za „geologií in situ“ (technicky zaměřenou geologii jsem kdysi vystudoval). Každý měsíc pořádám Ašskou čajovou pohodu, kde se zabýváme čajem, bylinami, kameny a souvislostmi :-).
Řídím se mottem: Čaje se nestačí jednou napít! Je potřeba se pití věnovat opakovaně. K poznání čajů a bylin se totiž musíte propít!
Mobil: | 732 140 323 |
---|---|
Email: | info@dobrecaje.cz |
Web: | www.nepustiltea.cz |
Účet: | 213604078/0300 (ČSOB) |
IČ: | 73677451 (neplátce DPH) |
Jsem velmi spokojená s čajem Ku Ding Cha, četla jsem o něm v časopise Ve hvězdách, kde pan Nepustil podrobně popsal účinky a jak si správně připravovat čaj. Mám díky jemu ještě další vzorky čajů, až je ochutnám, dám určitě vědět. Velmi děkuji za vše.
důchodce