Aleš Mlýnek proměnil svou celoživotní vášeň v precizní řemeslo – broušení nožů. Fascinuje ho klid, soustředění a dokonalá kontrola nad výsledkem. Každý nůž brousí ručně s respektem k materiálu, tvaru a příběhu, od kuchyňských nožů až po historické repliky.
„Zákazníkům chci nabídnout něco víc než jen rychlé nabroušení, ale skutečně precizní ruční práci, která noži prodlouží životnost a zlepší jeho funkčnost,“ říká Aleš v článku na serveru Podnikatel.cz.
Stihli jste se už registrovat u České televize a Českého rozhlasu? Podle novely zákona musí firmy a OSVČ do 30. června 2025 nahlásit ČT a ČRo počet zaměstnanců a pronajímaných vozidel, která mohou přijímat vysílání — a to i v případě, že žádné zaměstnance ani auta nemáte a výsledný poplatek tak bude 0 Kč.
Nesplnění povinnosti ale může znamenat pokutu až 15 000 Kč. Více se dočtete třeba v článku na serveru Podnikatel.cz.
Přihlásit se můžete tady:
Pořadatelé soutěže Živnostník roku, která letos slaví stejně jako my 20 let, vydali na webu krátký rozhovor s Robertem Vlachem o proměnách českého podnikání.
„Robert Vlach je jednou z nejvýraznějších postav celého dvacetiletí podnikatelských soutěží,“ píše ředitel soutěže David Pavlát.
Robert se stal Živnostníkem roku v roce 2011 a v posledních letech je také jedním z porotců celorepublikového kola. Portál Na volné noze je také stálým odborným partnerem soutěže a do každého ročníku nominujeme několik desítek uznávaných nezávislých profesionálů a profesionálek.
Startujeme nový formát setkání pro freelancery napříč celým Českem ve spolupráci s místními coworky.
Číst dálStartuje první český univerzitní kurz, který studenty seznámí s podnikáním na volné noze.
Číst dálOdebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.