Jak uspět jako odborník v gastru

11. března

Zlatka Otavová odešla před pár lety z korporátu na volnou nohu — jako cukrářská technoložka pro své klienty v česku i v zahraničí vyvíjí recepty na míru, pomáhá s projektováním nových provozů nebo s optimalizací výroby. A loni mj. vyhrála i soutěž Živnostník roku 2024. O svém podnikání v gastru teď mluvila v BYZNYScastu Dana Tržila.

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter)

Podobné novinky

#32 Dušan Janovský

Dušan Janovský je jeden z nejrespektovanějších českých expertů na vyhledávání a internetové technologie. Na volné noze působí jako spolutvůrce a konzultant vyhledávání Seznamu a je autorem legendární stránky Jak psát web i dalších užitečných webů. V našem rozhovoru jsme s Dušanem probrali zásadní otázku dneška: Končí éra klasického webu? A jak umělá inteligence mění způsob, jakým hledáme informace? Došlo ale i na jeho vášeň pro cestování – a věřte, že i tady má co vyprávět.

Sledujte na našem podcastu a YouTube:

#31 Vojtěch Jurík alias Vhrsti

Vojtěch Jurík je nejvýraznější český ilustrátor své generace, tvůrce řady knih, komiksů, her a projektů, včetně úspěšného večerníčku Bílá paní na hlídání na ČT. V novém rozhovoru pro podcast Na volné noze s Robertem Vlachem poodhalil svůj pohled na kreslený humor, kulturu meme a NFT, moderní umění, kreativitu a spoustu dalších témat. Také se dozvíte, jak se mu žije a daří na volné noze.

Je to na Spotify, SoundCloudu i YouTube:

Michelle: O kreativitě, psaní a podnikání

Co je kreativita a dá se vůbec naučit? „Jedna definice říká, že je to schopnost vidět spojení ve věcech, ve kterých ostatní spojení nevidí,“ říká Michelle Losekoot v podcastu Věci s Denisou Hrubešovou. V hodinovém rozhovoru mluví Michelle o tom, jak vlastní kreativitu trénovat a co pomáhá v jejím rozvíjení. Popsala ale taky, co ji přivedlo k psaní knih nebo jak to má v životě s disciplínou.

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Mistrovství přípravy kávy & latte art

Špičkoví baristé Petra Střelecká a Adam Obrátil z Industra Coffee vás v našem novém videokurzu naučí připravit kávu doma či v kanceláři běžnými metodami tak, že bude chutnat stejně dobře jako v té nejlepší kavárně.

Číst dál

E-mailové desatero

„Psaní e-mailů má taky svou etiketu,“ říká Martin Kavka a popisuje zásady, kterými se v rámci e-mailové komunikace řídí — včetně toho, že na zprávy není nutné odpovídat hned.

Ve videu taky vysvětluje:

  • Proč do e-mailu nepatří nic tajného
  • Jak příjemcům usnadnit odpověď
  • Nebo kdy (ne)používat skrytou kopii

Pusťte si celé e-mailové desatero coby lekci zdarma z našeho videokurzu Mistrovství e-mailu s Martinem Kavkou.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí