Datový novinář na volné noze Jiří Burýšek založil před zhruba dvěma roky YouTube kanál Jirka vysvětluje věci, kde v krátkých videích srozumitelně popisuje a rozebírá aktuální témata a fenomény současnosti. Dnes zde má už přes 250 tisíc odběratelů. V nedávných epizodách se věnoval např. tomu, co se děje s tělem, když málo spíme, nebo jaké jsou negativní dopady zahlcení informacemi.
Za svou práci byl dvakrát nominován na ocenění Křišťálová lupa a v loňském rozhovoru pro Radio Wave mj. přiblížil, jak jeho videa vznikají a že za přípravou jednoho videa bývá klidně 100 hodin práce: „Jen vymyšlení, co od videa chci, trvá dny.“
Mimochodem, Jirka je také autorem analytického webu Bezfaulu.net, který se zabývá argumentačními fauly, manipulacemi a zkreslením ve zpracování informací.
„Porovnávám věci podle toho, jak mě to bude bavit, rozvíjet a co to bude dělat. Jak to bude pomáhat lidem,“ popisuje Jindra Fáborský svůj pohled na podnikání v BYZNYScastu.
S moderátory Danem Tržilem a Jardou Vidímem mluvil o svých projektech, včetně Marketing Festivalu, i o tom, jak překonal loňskou pracovní krizi a přetavil ji ve zdroj nové energie — a třeba i konferenci Hack Your Way nebo kurz AI First.
„Inženýři nevěděli,“ glosuje nakladatel Tomáš Baránek ironicky svůj pocit z technologií, které se na nás valí. Používání AI přirovnává k ultrazpracovanému myšlení a předpovídá, že pravá lidská práce bude ceněna tím víc, čím méně se nám jí bude v běžném životě dostávat. Nejdelší rozhovor, jaký Tomáš coby zakladatel legendárního nakladatelství Melvil kdy poskytl, nabízí ojedinělý vhled do jeho vidění světa.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Předávat zkušenosti nejlepších českých profesionálek a profesionálů — to nás nesmírně naplňuje a baví ❣️
Chcete se teď chvíli jen tak kochat?
Nakoukněte do zákulisí natáčení nového videokurzu se sýrařkou Markétou Menšíkovou z beskydské biofarmy Menšík o mistrovství výroby sýrů a jogurtů:
Markétiny sýry odebírají nejlepší místní restaurace, ale třeba i Pražský hrad, když chce zpestřit recepci regionálními lahůdkami. Farma získala ocenění Biopotravina roku, Živnostník roku a další.
Režii za naši produkci FreeMe vedl Jiří Vacek, který své kurzy rád uvádí hláškou: „Udělejte si konečně čas na to, co jste vždycky chtěli dělat“ — například vyrábět ty nejlepší jogurty a sýry široko daleko. Markétin kurz vydáme koncem léta.
Je éra sociálních sítí u konce? Co přijde po nich? Adam Zbiejczuk po 20 letech v oboru otevřeně popisuje hluboké zklamání z „enshittifikace“ sociálních médií a stavu celého odvětví. Zároveň nabízí moudré a praktické rady, na kterých platformách má dnes smysl být a proč.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Jak vypadá práce lektora, jehož školící den stojí 50-60 tisíc korun? Dan Gamrot, uznávaný expert na osobní produktivitu a time-management, otevřeně o cenotvorbě, vzdělávání, i dopadu AI na budoucnost práce — v nové epizodě podcastu Na volné noze s Robertem Vlachem.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.