Petr Pouchlý

designér organizačního rozvoje a business strategií

Rozumím tvorbě firemních strategií, stavbě organizační struktury, návrhu a zavádění hodnotových toků a změně postojů v rámci kultury organizace. Mám za sebou zkušenosti z mezinárodních korporací, neziskovek, uměleckých organizací, malých a středních firem i podnikání živnostníků. Rukama mi prošly nižší stovky business plánů, produktových záměrů i designů fungování firem.

Nic z toho není práce pro jednoho člověka a není to práce na pár hodin konzultace. Je to transformační proces. Od několika týdnů až po několik let, dle komplexnosti a velikosti vaší firmy. Nejsem na ni sám, řeším hlavně strategický rámec a jeho zavádění do praxe. Spolupracuji s desítkami dalších profíků na konkrétní oblasti a oslovuji je podle toho, v které fázi změnového řízení se nacházíte, jaké máte sociokulturní podmínky nebo ambice vašeho záměru.

Nebudu se vám snažit zalíbit. Mým cílem je vám pomoci ve vyřešení krize, získání konkurenční výhody a dosažení výsledků. Eticky a efektivně. Vždy řeknu na plnou hubu, co musíme udělat, abychom posunuli váš byznys dál. Pokud nejste ochotni makat na změně a slyšet někdy tvrdá slova, nebude nám to fungovat.

Za dobře fungující organizaci považuji takovou, která je schopna doručit zákazníkům služby nebo produkty, za které rádi zaplatí. Aby toho mohla dosáhnout, musí mít kromě funkčních procesů a měřitelných strategických cílů také zmáknutou motivaci a vůli spolupracovat. Na všech úrovních.

Fotogalerie

Petr Pouchlý alias Jezevec – designér organizačního rozvoje a business strategií Petr Pouchlý, Court of Moravia Petr Pouchlý alias Jezevec – designér organizačního rozvoje a business strategií Petr Pouchlý alias Jezevec – designér organizačního rozvoje a business strategií Herní design | Petr Pouchlý

O mně

Přemýšlím nad prací jako nad designem projektů. Hlavní ideové rámce si beru z designového myšlení, herního designu a konceptu experience economy. Opírám se o poznatky fungování jedince i skupiny ze sociologie, psychologie, sociální antropologie, behaviorální ekonomiky a divadelních věd. Ne, nejsem na všechno diplomovaný profesionál, ale využívám poznatky, které jdou hlouběji než ty z běžných učebnic MBA, paperbackové literatury a motivačních přednášek.

Beru zkušenosti ze všech svých profesních činností a za cenné know-how, na kterém stavím, nezdráhám zaplatit. A pochopitelně s těmito poznatky pak pracovat tak, abych vydělal peníze vám i sobě. Vybudoval jsem vlastní byznys, úspěšně mentoroval/designoval desítky dalších a stovkám se podíval do zákulisí. Byl jsem u metodické tvorby několika podnikatelských inkubátorů, dělal mentora v rámci akcelerátorů Nadace Vodafone, ArtBees, Nadace Karla Janečka, Podnikni to!, MS!C i CzechInvestu.

Každoročně vyučuji praktické aspekty podnikání na několika vysokých školách a každý semestr vedu předmět Leadership na Masarykově univerzitě v rámci oboru designu služeb, který jsem tam spoluzakládal. Vedle toho přednáším na veřejných i soukromých konferencích a na objednávku ve firmách.

Jsem geek. Stavěl jsem komunity kolem RPG, larpů i herního designu. Tvořil deskovky, zážitkové hry i scénáře v rolových hrách. Stále aktivně hraju, ač je nyní hlavní prioritou mého volného času spoluvýchova dcery. Nejvíce pracovního času věnuji designérskému studiu Court of Moravia.

Vážím si lidí, s nimiž spolupracuji, a buduji pevná partnerství. S kolegy i klienty. Nemám rád slovo nadřízený. Hodně se učím, čtu a diskutuji.

Na jakém jsem dnes levelu

  • herní designér (25+ let zkušeností, od roku 1994)
  • týmlídr (25+ let zkušeností, od roku 1994)
  • profesionální prezentátor (20+ let zkušeností, od roku 1998)
  • školitel (20+ let zkušeností, od roku 2000)
  • B2B obchodník (15 let zkušeností, od roku 2007)
  • projektový manažer (15+ let zkušeností, od roku 2005)
  • produktový manažer (10+ let zkušeností, od roku 2008)
  • strategický budovatel značky (10+ let zkušeností, od roku 2009)
  • business mentor (10+ let zkušeností, od roku 2011)

Média

Rozhovor pro Na volné noze TV

Přednáška pro think tank Na volné noze v Brně, červen 2020

Petr Pouchlý a Změna Paradigmatu

Přednáška o vyjednávání z kurzu Od UČO k IČO pro Masarykovu univerzitu

Přednáška o cenotvorbě z kurzu Od UČO k IČO pro Masarykovu univerzitu

Petr Pouchlý

Kontakty

Petr Pouchlý
Bartošova 3
Brno
602 00
Mobil:724 004 855
Email:petr@pouchly.cz
Facebook:jezevcovo
LinkedIn:petrpouchly
Twitter:jezevci
Skype:JezevecCZ
IČ:02726891

Doporučení
z první ruky

S Petrem jsme spolupracovali na rozvoji našeho start-upu zaměřeného na mobilní vzdělávání a zvýšení zájmu veřejnosti o muzejní a kulturní instituce. Pomohl nám kvalitně naplánovat funkční model našeho záměru. Upozornil nás na chyby, které se v něm vyskytovaly a neváhal nás povzbudit v tom, abychom celý náš koncept poměrně od základu změnili. Petr je velmi kreativní, má výborné nápady, které jsou dobře navázané na realitu českého byznysu. Jako mentora jej určitě doporučuji.

Zdeňka Černá

projektová manažerka