Na volné noze > Blog > Výroční zpráva 2010

Výroční zpráva 2010

7. 1. 2011, napsal Robert Vlach

Uplynulý rok na portále Na volné noze byl podařený. Spustili jsme úspěšnou funkci pro přidávání písemných doporučení k prezentacím, návštěvnost blogu vzrostla o 40 % a odběratelů novinek už máme přes 3 tisíce.

Každoroční rekapitulaci dělám rád. Člověk si uvědomí, co všechno už zvládl a jaké úžasné věci na něj možná ještě čekají. Protože jsem ale mnohé již vyjádřil před pár měsíci u příležitosti 5 let portálu, začnu tentokrát rovnou bodovým přehledem:

Osobní dodatek

Rok 2010 mi připomněl, jak ošemetná mohou být podnikatelská předsevzetí. Původně jsem byl pevně rozhodnutý vydat vlastní knihu o podnikání na volné noze. Ale když už jsem ji měl téměř dopsanou, přišla nová generace čteček Kindle a já si náhle uvědomil, že se mi do nejistého vydavatelského podniku už nechce investovat. Od záměru jsem tedy s lehkou úlevou ustoupil a další osud textu ponechávám otevřený.

Celá zkušenost s knihou mi odkryla další stránku nezávislosti. Došlo mi, že kromě té vnější je pro mne důležitá také vnitřní svoboda měnit svá předchozí rozhodnutí v nových podmínkách. Jinými slovy: podnikat v přítomnosti a té přizpůsobovat svou dlouhodobou vizi.

Právě v oné každodenní přítomnosti byl uplynulý rok skvělý. Protože neustále rosteme, posílil jsem portálový tým a zavedl pár změn, které nám umožňují odvádět lepší práci tak, aby nás to nadále spolu bavilo. Občas se mě někdo zeptá, jak má sestavit dobrý tým, a já znám jedinou odpověď: Dobrý tým vzniká stejně dlouho jako věrné přátelství.

Během uplynulých let vyrostly kolem portálu Na volné noze obdobných týmů desítky a mnohé z nich se navzájem překrývají. Já sám se do některých zapojuji. Miluju tyhle malé skupinky nezávislých, aktivních a soběstačných lidí. Zkrátka osobní zkušenost k nezaplacení. Takže díky vám všem, že to nevzdáváte, a posílám tradiční obrázek:

Jsem na volné noze i v roce 2011
Je to venku! The Freelance Way je kompletně přepracované mezinárodní vydání bestselleru Na volné noze a zároveň dosud nejobsáhlejší kniha o podnikání na volné noze v anglickém jazyce. Najdete v ní vše potřebné: od byznysových a kariérních strategií, po lepší produktivitu, týmovou spolupráci, péči o klienty, cenotvorbu, vyjednávání, online přítomnost, marketing, finanční sebeřízení a mnohem víc — stovky stran nabitých osvědčeným know-how pro freelancery, včetně exkluzivních doporučení od světových expertů jako Adam Grant, zakladatel Basecampu David H. Hansson, tvůrce GTD David Allen, či Austin Kleon. Bez ohledu na to, jestli podnikáte 20 let, nebo jste právě začali, tato kniha vám pomůže růst, vyhnout se bezpočtu chyb a rozbuší vaše srdce pro nezávislost, volnost, svobodu. Objednat >

2005 – 2019 © Robert Vlach Mapa portálu ~ Ochrana soukromí ~ Sledování novinek Facebook Twitter LinkedIn YouTube SoundCloud RSS