Kvalitní spánek je základ. A lifehacker Tomáš Baránek z Jan Melvil Publishing teď přesně na tohle téma vydává svůj očekávaný videokurz Spěte sladce. Know-how sdílí v celkem 18 videích a pro potřeby kurzu sestavil i unikátní spánkový deník, ke kterému na webu píše:
„Čím více se o spánku v průběhu kurzu dozvíte, tím více ovlivňujících faktorů na sobě budete zkoumat. Výsledkem bude váš vlastní dokument plný konkrétních dat, ze kterých snadno vyčtete, co vám dělá dobře, čeho se vyvarovat a jak svůj spánek hacknout.“
V předprodeji si můžete kurz koupit s výraznou slevou.
„Za dva dny otvírám! Pojďte mě to naučit.“ Petra Střelecká a Adam Obrátil patří k nejlepším baristům v Česku a tak není divu, že se na ně řada začínajících gastro-podnikatelů obrací, aby jim ukázali, jak na to. Sami už roky v Brně vedou vyhlášenou kavárnu Industra Coffee, kde staví na zkušenostech z prestižních londýnských podniků i světových baristických soutěží.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Jestli plánujete do nového roku vykročit s předsevzetím větší péče o sebe a své tělo, pusťte si nedávný rozhovor se světově uznávaným fyzioterapeutem Michalem Novotným v podcastu Proti Proudu. Michal spolupracoval mj. se špičkovými sportovci jako Roger Federer nebo Rafael Nadal a je také autorem knihy Sport je bolest, kterou loni vydal Jan Melvil Publishing.
S moderátorem Danem Tržilem mluvil Michal např. o tom, jak na správnou rozcvičku před sportem, a jestli je potřeba, vysvětlil, co je klíčem k dlouhověkosti, a přiblížil taky, jak vypadá práce fyzioterapeuta.
Jak v podnikání pečovat o tělo a mysl? Jakub Zadražil a Martin Šafařík se tomuto tématu nedávno věnovali v podcastu DoToho! Rozebrali mj. proč je lepší jít do řízeného diskomfortu než maximalizovat komfort, jak efektivně odpočívat nebo jak udržet rovnováhu mezi prací, vztahy, rozvojem a zdravím.
I když zmiňují primárně práci ve firmách, doporučení a myšlenky, které sdílí, jsou přenositelné pro podnikatele a freelancery obecně.
„Když v práci unavím hlavu na maximum, tělo přežívá. A pak se doma vykydnu na gauč? Chápu, že je to to nejlehčí řešení, ale zas je tam ta dualita: vyberu si komfort, ale pak to tělo, ke kterému se takhle dlouhodobě chovám, bude nekomfortní.“
Milan Sedláček je přední český (nebo spíš moravský) expert na oblast vinařství, vinohradnictví a výroby vína. Je autorem online encyklopedie Znalec vín a dalších publikací. Vedl úspěšné vinařské podniky, zaučoval someliéry a dnes jako konzultant pomáhá budovat nová vinařství. K natáčení našeho rozhovoru přivezl 22 lahví vína na degustaci. Zbývá jen popřát příjemný poslech a na zdraví!
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Hanka Zemanová je autorkou tří obrovských bestsellerů o zdravém jídle, vaření a životním stylu: Biokuchařka, BioAbecedář a Rytmus roku. V tomto otevřeném 5hodinovém rozhovoru vypráví nejen o zdravém jídle, umění žít a krásách života na venkově, ale také o práci spisovatelky na volné noze, moderním rodičovství či své poslední cestě do světa naslepo, která jí otevřela nové a netušené obzory.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.