Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 81-90 z 270 článků v blogu

12. sraz Na volné noze

120 profesionálů. Rok od roku se nás ve Valticích schází více, do zámeckého parku se ale pořád vejdeme. Jak to o víkendu 26.–28. května vypadalo, se můžete přesvědčit z fotoreportáže.

Číst dál

Sebeřízení není svěrací kazajka

Nebyl jsem vždy skvěle organizovaný a můj systém byl děravý jako cedník. Měnil jsem svůj přístup v závislosti na tom, jakou práci jsem dělal. Postupem času jsem se dopracoval k tomu, který mi denně pomáhá při podnikání na volné noze. A stále se jej snažím zdokonalovat.

Číst dál

Mastermind skupiny

Říká se, že profesionál je jenom tak dobrý jako kolegové, s nimiž spolupracuje, nebo se kterými se stýká. A toto setkávání může mít mj. formu uzavřené mastermind skupiny.

Číst dál

Kniha Na volné noze: Podnikejte jako profesionálové

V nakladatelství Jan Melvil vychází 1. kniha pro freelancery v češtině! Má 760 stran, těží ze zkušeností stovek profesionálů z desítek oborů a nabízí osvědčené know-how pro podnikání na volné noze – základy pro prvopodnikatele, nejlepší praktiky a kariérní strategie, ale také pokročilé nástroje, které ocení i profíci s desetiletou praxí.

Číst dál

Sebevzdělávání volnonožce

Projektant Martin Perlík byl před pár měsíci vyhlášen pražským Živnostníkem roku 2016 a tohle je první podnikatelský článek, který jako vítěz prestižní soutěže napsal. Ukazuje v něm cesty, jak na sobě pracovat a vzdělávat se kontinuálně po celý život, aniž by to kolidovalo s podnikáním.

Číst dál

Podcasty, od nápadu k realizaci

Zatímco youtubeři cílí na širší publikum, zvukové podcasty jsou spíše doménou odborníků. Jejich produkce je méně náročná než u videa a dají se poslouchat kdekoli z mobilu. Čeští profesionálové podcastingu ještě nepropadli, ale to je zároveň šance pro vás. Možná se to změní i díky audioblogu Vaše jméno je vaše značka, jehož producent a hlavní protagonista v jedné osobě se s vámi v tomto rekordně dlouhém článku podělil o celé své know-how.

Číst dál

Co děláme a proč

Tento článek shrnuje stručně hlavní novinky a dění v naší profesionální komunitě za uplynulý rok 2016. Podobný přehled jsme už dlouho nevydali a jsou to samé dobré zprávy, čili věřím, že vás čtení tak či onak potěší…

Číst dál

Ilustrátorem na volné noze z donucení

Vždycky trochu znervózním, když o mně někdo mluví jako o živnostníkovi nebo podnikateli. Vůbec se s těmi slovy nedokážu ztotožnit. Na volné noze jsem se ocitl shodou okolností, neřku-li z donucení.

Číst dál

Pracovní retreat

Mění se svět a mění se i práce. Tohle je příběh té mé — od dřevních dob v zakouřeném španělském kanclu po hlubokou práci v pracovním útočišti na Kanárech a v Beskydech.

Číst dál

Variantní nabídky

Když nevíte, co přesně zákazník chce a potřebuje, jedno z dobrých řešení je dát mu na výběr. Variantní nabídky předkládají několik promyšlených možností a i když patří do pokročilé cenotvorby, zkušený profesionál s nimi může výrazně zvýšit své obraty.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí