Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 101-110 z 271 článků v blogu

Co mě naučilo 10 let Na volné noze

Jedna dekáda, jedna komunita, jeden článek! Vše, co potřebuji znát na volné noze, jsem se naučil (převážně) od lidí Na volné noze.

Číst dál

Výsledky průzkumu: Jak se daří českým freelancerům?

Představujeme výsledky největšího českého průzkumu podnikání na volné noze, do kterého se zapojilo na 2.300 freelancerů. Podívejte se, jak odpovídali na více než 50 otázek: Kolik vydělávají? Jak moc pracují? A co jim pomáhá k úspěchu?

Číst dál

Mistrovství vyjednávání

Nejen v podnikání na volné noze je vyjednávání klíčová dovednost. Kdo ji neovládá, ten tratí. Zlepšit se přitom můžete snadno, na solidním základě a bez rizik, kterých se možná obáváte.

Číst dál

Jak se ti daří na volné noze?

Tohle není řečnická otázka. Opravdu nás to zajímá, a proto jsme se rozhodli uspořádat průzkum, který zmapuje české podnikání na volné noze od A do Zet. Velmi stojíme o tvůj názor a hlas!

Číst dál

Karavanem po Evropě

Povím vám příběh o tom, jak se kancelářská myš proměnila ve skejťáka s pracovnou v karavanu. Jmenuji se Víťa Válka a živím se jako webový designér. S rodinou jsme podnikli několik cest karavanem po Evropě.

Číst dál

Jak skloubit náročnou práci s rodinou

Manžel řídí fabriku na převodovky pro Škodovku a já mám náročnou soukromou praxi výživářky a preventistky. Přitom máme 3 děti, psa, dům se zahradou a ještě stavíme nové bydlení kus od Prahy. Jak to snáší naše zdraví a rodina? Překvapivě dobře, díky jednoduchým zásadám, které jsme postupem let společně zavedli.

Číst dál

Práce v přírodě

10 let chodím s notebookem pracovat ven, do přírody. Nápad je to krásný, ale zatím málo rozšířený, protože to chtělo rozlousknout řadu praktických oříšků.

Číst dál

10. sraz Na volné noze

Jubilejní 10. sraz nezávislých profesionálů o uplynulém víkendu ve sluncem zalitých Valticích měl zatím nejsilnější účast — bylo nás hodně přes stovku, včetně hostů, muzikantů a dětí. A jestli chcete slyšet důvody, proč přijet příště, pusťte si video níže.

Číst dál

Handmade byznys

Sníte o tom, že se začnete živit rukodělnou výrobou? Nebude to snadné! Podnikání v handmade má totiž jako každé řemeslo svá pravidla. Pokud je však dodržíte, práce (i byznys) vám bude vzkvétat pod rukama.

Číst dál

Videoblogy profesionálů

Začali jsme natáčet videorozhovory o tom, jak podnikají profesionálové. Vycházíme ze zkušeností průkopníků, jejichž příběhy mohou inspirovat (či odradit) i vás. Podle toho, co od videoblogu očekáváte.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí