Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 121-130 z 271 článků v blogu

Jak volnonožci přicházejí o iluze

Proč jsem se jako vrcholový manažer (a táta dvou krásných dcer) rozhodl na vrcholu kariéry pro zdánlivé riziko podnikání? Jak jsem zdolával stres, přicházel o iluze, učil se jako o závod a jak to celé dopadlo.

Číst dál

9. sraz Na volné noze

Fotoreportáž z vydařeného srazu pro 90 profíků z mnoha oborů o víkendu 6.–8. června ve Valticích. Nechyběl tradiční sklípek s cimbálkou a splněným snem pak byla garden party na valtickém zámku s našlapanou swingovou kapelou.

Číst dál

Daňové minimum

Platit menší daně chce asi každý, ale ne všichni to dělají správně (a legálně). Také o tom je daňová optimalizace pro nezávislé profesionály — živnostníky, podnikající studenty a zaměstnance, maminkatelky, autory, plátce DPH, majitele s.r.o. a europodnikatele.

Číst dál

Školení, které spojilo stovku lidí

Koncem dubna jsme v Praze uspořádali velké školení rozšířené o blok expertů. Povedlo se nad očekávání dobře a pokud jste nemohli být osobně u toho, tady je fotoreportáž.

Číst dál

K čemu jsou provize dobré

Jsou provize špatné, nebo podporují naše podnikání? Zaslouží si lidé, kteří nás sami od sebe dlouhodobě doporučují, nějakou odměnu? O provizích, tentokrát z té lepší stránky.

Číst dál

Odhoďte předsudky o podnikání na volné noze

Protože od úspěchu vás dělí jen dvě věci — poctivá práce a hromada předsudků.

Číst dál

Freelanceři neziskovkám

Že zadarmo ani kuře nehrabe? I práce zdarma může skýtat nemalou odměnu! Řeč je o dobrovolnické práci ve prospěch neziskových projektů. Objevte příležitosti podpořit dobrou věc, získat zkušenosti a reference, když pomůžete tím, co jako profíci umíte.

Číst dál

Doporučuji

Doporučováním jiných profesionálů nic neztrácíte. Naopak, v dobrém se vám to dvojnásob vrátí. Na příležitostech, na kontaktech, na zakázkách, na reputaci.

Číst dál

Výroční zpráva 2013

Uplynulý rok byl pro nás Na volné noze rekordní v mnoha ohledech. Sledovanost blogu se vyhoupla na 200 tisíc čtenářů a zavedli jsme řadu úspěšných novinek.

Číst dál

Kolik se dá vydělat na volné noze?

Klidně i přes 100 tisíc měsíčně. Chce to však odbornost, kvalitu, vytrvalost a tvrdou ruku při krocení výdajů. Při tom všem můžete trávit čas s rodinou a nadále milovat svou práci.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí