Vybíráme pro vás to nejzajímavější ze stovek českých i zahraničních zdrojů a vydáváme také spoustu vlastního obsahu. Připravují Dan Šácha a Robert Vlach. Dobré tipy vítány.
Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.
Udělejte si hodinu čas a pusťte si praktický, názorný úvod Roberta Vlacha do toho, jak přemýšlet o řízení svých financí, když jste na volné noze.
Záznam z kurzu podnikání Masarykovy univerzity Od UČO k IČO můžete sledovat na našem podcastu a YouTube:
Společně s rozhovorem o knize Na volné noze natočila Hana Jadavan s Robertem Vlachem i bonusové povídání dvou knihomilů o čtenářských návycích:
Tá-dá! Světoznámý spisovatel, autor Války umění, Turning Pro a dalších skvělých knih pro tvůrce všeho druhu, Steven Pressfield byl nedávno hostem podcastu The Joe Rogan Experience. Má to skoro 3 hodiny:
Pokud ještě nemáte knihu, eknihu či audioknihu Na volné noze, můžete ji nyní zakoupit až do konce února s 30% slevou na všechny formáty!
Stačí použít kupon REDB23NVN, který s Melvilem dojednal Red Button v rámci uvedení Na volné noze coby Knihy měsíce:
„Funguje vaše podnikání podle vašich představ? Jedna věc je, jaký z něj máte pocit. A ta druhá fakta a čísla.“ Marketérka a specialistka na cenotvorbu Madla Čevelová v aktuálním článku shrnula, jak na 5 jednoduchých výpočtů, které se v podnikání vyplatí znát. Konkrétně jde o:
K tématu si můžete pustit i dvě starší tematické přednášky, které měla Madla na našem think-tanku: Cenotvorba: Je to v hlavě a Cenotvorba — Fakta, nebo fikce?
Osvědčené vychytávky a tipy pro každodenní práci a lepší osobní produktivitu sdílel konzultant pro IT a Google nástroje Pavel Minář — v sestříhaném záznamu jeho povídání se studenty z kurzu podnikání Masarykovy univerzity Od UČO k IČO.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Cenotvorba pro kreativce – náš člen, výborný český ilustrátor a art director Michael Petrus nedávno sdílel záznam přednášky na UMPRUM, kde shrnul zkušenosti ze svých 12 let na volné noze a detailně rozebral téma cenotvorby od stanovení vlastní ceny přes hodnotu práce až po vyjednávání s klienty.
Video je dlouhé (bezmála 3 hodiny) a zvuk si budete muset zesílit, obsah za to ale stojí. Zvlášť pokud podnikáte v kreativních oborech.
„Řemeslo je míň než 50 % úspěšnosti,“ říká mj. a klade důraz na další aspekty podnikání, jako schopnost umět se prodat, spolehlivost, ad.
Ondřej Ilinčev napsal článek, ve kterém rekapituluje svých 25 let na volné noze. Vše přehledně rozepsal do 9 doporučení:
Na závěr Ondřej připomněl i svůj rozhovor pro náš podcast:
P.S. Někdy si pusťte i Ondrovu skvělou přednášku Návyky profesionálů a 11 chyb při jednání s klientem na našem podcastu:
„Peníze pro mě do značné míry znamenají svobodu dělat si to, co chci, a říkat ne věcem, které se mi dělat nechtějí. Svobodu v tom, že si můžu vybrat, s kým a na čem budu spolupracovat.“ Náš člen, nadšený učitel angličtiny z Brna Broňa Sobotka se nedávno v podcastu Teorie peněz rozpovídal na důležité téma financí — hned v úvodní části např. přibližuje, jak pracuje s penězi v podnikání i osobním životě nebo jak má rozložené své investiční portfolio. Mluví ale mj. taky o nástrojích, které mu v podnikání a produktivitě obecně pomáhají, a proč má finanční rezervu až na tři roky:
„Je to pro mě důležité právě v té svobodě. Když se teď rozhodnu, že už jsem unavený a chci se naučit něco nového, změnit své podnikání a třeba odjet na rok do Skotska studovat, tak to můžu udělat.“
PS: Nejen o přístupu k financím Broňa mluvil i v našem dřívějším rozhovoru z mini-série Jak krotit finance a mít bohatý život:
Profesní růst je často užívané spojení, ale málokdy se mluví o tom, co je za ním: Enormní pracovitost, kontinuální sebevzdělávání a odhodlání dělat nesnadná rozhodnutí — o tom všem a mnohém dalším mluví Bára Baronová ve své přednášce z kurzu podnikání Masarykovy univerzity Od UČO k IČO.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.