Novinky ze světa podnikání na volné noze

Vybíráme pro vás to nejzajímavější ze stovek českých i zahraničních zdrojů a vydáváme také spoustu vlastního obsahu. Připravují Dan Šácha a Robert Vlach. Dobré tipy vítány.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 2251-2260 z celkem 2598 novinek

Rozhovor s vývojářem

Naprosto zásadní rozhovor s vývojářem Nette Framework Davidem Grudlem o jeho open-source podnikání na volné noze.

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Jak se podniká v pekařině

Jiří Koláček zatoužil po chuti žitného chleba, který znal z dětství, a tak začal péct podle vlastního receptu nejdříve jen sám pro sebe. Teď společně s dcerou už třetím rokem rozvíjí a provozuje vyhlášenou Koláčkovu pekárnu a jeho chleba patří k těm nejlepším v Česku. Více v tomto článku.

„Pekl jsem po nocích při lahvi vína ve staré elektrické troubě. Za noc jsem upekl třeba pět chlebů a myslel jsem si, jaký to je fantastický výkon. Když přišla první velká zakázka na svatbu jednoho multimilionáře, přišlo mi, že to nemůžu vůbec zvládnout. Bylo to 20 chlebů.“

PS: Obsáhlý rozhovor s panem Koláčkem před časem natočila i PharmDr. Margit Slimáková pro svůj YouTube kanál.

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Kreativní Kreatury — Otázky a odpovědi

Jestli vás zajímá něco k podnikání v kreativních oborech, Michael Petrus a Tomáš Sobel chystají na zítřejší večer první živý stream svého projektu Kreativní Kreatury — kluci budou odpovídat na otázky, které můžete poslat třeba přes kontaktní formulář na webu a taky dávat zpětnou vazbu na vaše portfolia nebo weby.

Přejeme příjemný poslech na YouTube:

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Baránek — Lifehacky pro všechny

Lifehacker Tomáš Baránek se jako geek a spolumajitel fenomenálního nakladatelství Jan Melvil Publishing bytostně zajímá o vychytávky a budoucí trendy, o nichž většina lidí ještě ani netuší, že existují. A nejen to. Snaží se lifehacking demytizovat prostřednictvím blogu Lifehacky.cz a svým přístupem během poslední debaty na červnovém srazu Na volné noze v Praze nadchnul i nás.

Sledujte na našem podcastu či YouTube:

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Zdeněk Pohlreich o podnikání

Aktuální pohled na podnikání v gastronomii očima Zdeňka Pohlreicha v novém rozhovoru pro DVTV: „Pro to, abyste uspěl v gastronomii, potřebujete mnohem víc, než před deseti lety, tehdy stačila velká porce, obloha a nízká cena. Zákazníci jsou mnohem náročnější, Gastronomie se začala překotně vyvíjet a strašná spousta lidí nemá na to, aby mohla podnikat úspěšně.“

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Chytrá domácnost

Na to, abyste mohli pracovat doma pohodlně a bez omezení, nepotřebujete kouzelného džina.

Číst dál

Seznam coworkingů v Praze

Coworkingy v Praze rostou jako houby po dešti a v Businessanimals.cz teď vybrali ty nejlepší napříč celým městem — ať už hledáte moderní prostředí nebo prostor s hlídáním pro děti.

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Jak zvládat negativní komentáře

Publikujete články nebo třeba videa? Madla Čevelová v tomto článku píše, jak zvládat negativní komentáře tak, abyste si uchovali nejen dobrou reputaci, ale hlavně duševní zdraví.

„Dostat občas negativní komentář je vlastně dobré znamení. Ukazuje, že vaše myšlenky už překročily bezpečný rámec vašich podporujících příznivců.“

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Jak podniká gastro-konzultantka

Kateřina Fragnerová patří mezi několik málo profesionálů v Česku, kteří pomáhají rozvíjet nové i stávající podniky, ať už jsou to restaurace, pekárny nebo hotely. Radí v ekonomice a navrhuje koncepty tak, aby se hosté rádi vraceli a personál pracoval s chutí — mezi její úspěšné projekty patří např. Naše Toustárna, Penzion a restaurace Dvorce nebo Antonínovo pekařství:

„Co bych všem doporučila, je dobře si to rozmyslet. Mít malý hotel, bistro nebo kavárnu je náročná práce, i když na druhou stranu taky krásná. Je důležité uvědomit si, co to přinese co do času a spotřeby vlastní energie, a zároveň, jaké možnosti ten který prostor má. K tomu je třeba přistupovat s velkým respektem.“

Sledujte na našem podcastu či YouTube:

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Zkušenosti kreativního kouče

Mark McGuinness zasvětil svou práci kreativním profesionálům, kterým pomáhá rozvíjet kariéru a překonávat nástrahy profesního života — už přes 10 let k tomu píše výborný blog Lateral Action, kde taky nedávno ve výročním článku shrnul svých 21 poznatků z 21 let v pozici kreativního kouče. Věnuje se v nich mj. dnešnímu růstu kreativní ekonomiky, nezbytné potřebě osvojit si podnikatelské dovednosti, ale taky překážkám, se kterými se kreativci často potýkají.

„Bez ohledu na to, jakou kreativní oblast si zvolíte, vždy tam bude něco, co nebudete moct vystát. Pokud jste amatér, vezmete to jako výmluvu, proč nepokračovat. Jestli jste ale profesionál, budete chtít uspět i navzdory té mizerné části. Překonáte odpor a naučíte se s tím efektivně vypořádat.“

Sdílejte a diskutujte: LinkedIn Facebook X (Twitter) Trvalý odkaz

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí