Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 171-180 z 271 článků v blogu

Podnikání je řešení problémů

Snad každý úspěšný profesionál si občas musí připadat jako akční hrdina. Teprve když se nedaří a problémy neberou konce, můžeme odhalit svůj skutečný podnikatelský potenciál.

Číst dál

Výroční zpráva 2010

Uplynulý rok na portále Na volné noze byl podařený. Spustili jsme úspěšnou funkci pro přidávání písemných doporučení k prezentacím, návštěvnost blogu vzrostla o 40 % a odběratelů novinek už máme přes 3 tisíce.

Číst dál

Nemluvte špatně o klientech

Nikdy, ale opravdu nikdy nemluvte před lidmi špatně o svých klientech. Bývá to vnímáno jako projev neschopnosti a poškozujete tím především sami sebe. I kdyby byl váš klient sám Satanáš, je lepší udržet jazyk za zuby.

Číst dál

Restart

Dobrých knih o podnikání je v češtině velmi málo. Novinka Restart je ale vynikající výjimkou. Jako provokativní průvodce podnikatelským minimalismem zpochybňuje zažitá dogmata a místo nich nabízí jednoduše funkční řešení.

Číst dál

Naučte se mluvit před lidmi, s Toastmasters

Rétorika jako umění mluvit před lidmi, zaujmout je a přesvědčit, patří k nejobtížnějším dovednostem. Proto je skvělé, že také u nás fungují kluby neziskové organizace Toastmasters International, která lidem pomáhá lépe mluvit a vystupovat již téměř 80 let.

Číst dál

Profesní podnikání vs. firma či živnost

Podnikání na volné noze bývá úzce spojeno s osobou podnikatele–profesionála a zpravidla klade velký důraz na dlouhodobý profesní růst. Právě proto se v mnoha ohledech liší od jiných přístupů.

Číst dál

5 let portálu Na volné noze

Letos v létě tomu bylo právě 5 let od uvedení portálu Na volné noze do zkušebního provozu. Co je v naší dosavadní činnosti to podstatné a kam směřujeme?

Číst dál

Podnikejte jako Shakespeare

Každý ví, že William Shakespeare byl největším anglicky píšícím autorem. Víte však, že byl rovněž velmi úspěšným podnikatelem?

Číst dál

Cesta z města

Úspěšný francouzský projekt Soho Solo Gers usnadňuje nezávislým profesionálům cestu z města na venkov. Pomáhá jim a jejich rodinám najít nový domov, a přitom pokračovat v práci na dálku, přes internet.

Číst dál

Reportáž z 5. setkání nezávislých profesionálů

Až nečekaně letní počasí, krásný Lednicko-valtický areál, dva vydařené společenské večery, živé diskuse, přes 50 pohodových účastníků a dokonce i 5 dětí… To byl letošní sraz, pořádaný u příležitosti 5. výročí portálu Na volné noze.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí