Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 181-190 z 270 článků v blogu

Aktivní přístup

Pasivita a nepřizpůsobivost může ohrozit i zavedeného profesionála, natož začátečníka. Typicky bývá zapříčiněna výchovou, neznalostí či únavou. Tomu odpovídá i poměrně dlouhá cesta k nápravě.

Číst dál

Komunikace

Mezilidská komunikace patří mezi naše základní potřeby. Proto má její bezchybné zvládnutí zásadní vliv na úspěšnost nezávislého profesionála. Chyby v komunikaci jsou velmi časté, přestože vedou ke ztrátě klientů a poškození dobrého jména. Jak tedy můžeme komunikovat lépe?

Číst dál

Práce na počítači vestoje

Sedavá práce u stolu obnáší řadu zdravotních rizik: přibírání na váze, bolesti zad, hemeroidy, slábnoucí zrak atd. Jedním z nejúčinnějších prostředků prevence těchto problémů je kancelář, která umožňuje práci vsedě i vestoje.

Číst dál

Co čtu

Navzdory prudkému nástupu internetu a multimédií zůstává kniha (a četba obecně) dosud nepřekonaným sdělovacím prostředkem pro předávání vědomostí. Profesionál, který pravidelně čte dobré knihy, získává na svou stranu nedocenitelného průvodce a pomocníka.

Číst dál

Výroční zpráva 2009

Uplynulý rok byl oproti původním pesimistickým předpovědím pro nezávislou komunitu docela úspěšný, až průlomový. Krátká rekapitulace našich letošních aktivit vybízí k zamyšlení nad budoucností podnikání na volné noze v Česku.

Číst dál

Když má řemeslo děravé dno

Gatova pohádka s ilustracemi Adeli Moravcové jako náš vánoční dáreček pro vaše malé, menší a nejmenší děti.

Číst dál

Sociální sítě

Facebook, Twitter, LinkedIn a jiné internetové sociální sítě mohou naše podnikání citelně podpořit. Dobrého účinku dosáhneme zejména volbou vhodného média a optimálního způsobu užívání.

Číst dál

GTD aneb Mít vše hotovo

Kniha Mít vše hotovo úspěšně napomáhá zvládnout s čistou hlavou hromady práce, o níž tušíte, že na vás ještě někde čeká, ale ne a ne se k ní dostat. Popisuje ucelený soubor postupů, který můžete přijmout jako celek, i jen jako dílčí tipy.

Číst dál

Český průzkum podnikání na volné noze

Historicky první český průzkum zaměřený na nezávislé profesionály je konečně na světě. Přinášíme shrnutí nejzajímavějších výsledků a jejich kompletní přehled ke stažení.

Číst dál

Coworking neboli sdílená kancelář

Společné kanceláře jsou pro nezávislé profesionály lákavou alternativou k poněkud jednotvárné práci doma. V sousedním Polsku jich už pár funguje a do jedné z nich jsme se proto vydali plni očekávání na průzkum.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí