Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 211-220 z 270 článků v blogu

Půjčky a banky

Moderní formy podnikání stavějí na základě, který tvoří peníze jako hlavní prostředek směny a vyjádření úspěchu neboli zisku. Tento rozsáhlý článek odhaluje, jak dnešní peníze vznikaly a co vlastně určuje jejich hodnotu.

Číst dál

Prevence rizik

Předvídání rizika a jeho následná prevence představuje spolehlivý způsob, jak zvýšit úspěšnost podnikání. Je také základem autentického pocitu bezpečí, který je pro dlouhodobé setrvání na volné noze nepostradatelný.

Číst dál

Placené poradenství a konzultace

Poradenské služby jsou pro nezávislé profesionály tou nejschůdnější cestou, jak relativně snadno zúročit své těžce nabyté zkušenosti za přiměřenou finanční odměnu.

Číst dál

Statistika podnikání na volné noze

Přední anglický blog o podnikání na volné noze FreelanceSwitch zveřejnil výsledky unikátního průzkumu, kterého se v létě 2007 zúčastnilo více než 3.700 nezávislých profesionálů z celého světa včetně Česka.

Číst dál

Stanovení ceny

Správné určení ceny je alchymie se zcela mimořádným vlivem na celkovou úspěšnost podnikání. Zákazníci vnímají cenu jako klíčový faktor pro své rozhodování a proto je dobré na cenách neustále pracovat.

Číst dál

Cashflow

Stolní hra Cashflow 101 je výjimečná tím, že si klade za cíl zvyšování finanční inteligence hráčů. Ve většině případů se jí to alespoň částečně daří, a proto lze hru i přes její vyšší cenu, omezenou hratelnost a další drobné nedostatky doporučit.

Číst dál

Výroční zpráva 2007

Uplynulý rok se nesl v duchu nových setkání komunity lidí na volné noze. Naplno se rozjela skupinová školení, velice se vydařil také květnový sraz a pomyslným vrcholem byla vůbec první konference nezávislých profesionálů. V novém roce 2008 dojde též na technické inovace a změny.

Číst dál

Nezdařená obchodní spolupráce

Dobrý odhad na lidi je důležitým předpokladem úspěšného podnikání na volné noze. Čajmen Jiří Boháč se s odstupem času vrací k nejhlubší krizi své dosavadní profesní kariéry a otevřeně popisuje průběh obchodní spolupráce, která se proměnila v noční můru.

Číst dál

Reportáž z první konference nezávislých profesionálů

V sobotu 10. listopadu 2007 se v jihomoravských Valticích konala historicky první konference nezávislých profesionálů pořádaná portálem Na volné noze. 37 přátelsky naladěných účastníků, 15 zajímavých přednášek o nezávislém podnikání, k tomu vydařený společenský večer ve vinném sklípku a bohatá sněhová nadílka ráno na sv. Martina. Co víc si přát?

Číst dál

Sólování

Podnikání je umění a uhlazená profesionalita je pouze jedním z jeho vývojových stupňů. Pro nezávislé profesionály představuje asi největší výzvu úroveň známá jako sólování.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí