Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 191-200 z 271 článků v blogu

Coworking neboli sdílená kancelář

Společné kanceláře jsou pro nezávislé profesionály lákavou alternativou k poněkud jednotvárné práci doma. V sousedním Polsku jich už pár funguje a do jedné z nich jsme se proto vydali plni očekávání na průzkum.

Číst dál

Pořádání skupinových akcí

Skupinová setkání s možností osobního kontaktu jsou pro většinu lidí nenahraditelná. Organizace větších akcí je ale dosti náročná, proto by si měl pořadatel osvojit osvědčené praktiky a počítat předem se vším.

Číst dál

Výběrové řízení

Zkušený profesionál by měl být schopen zvládnout menší výběrové řízení a zvolit vhodného dodavatele. Cesta vede od informovaných nákupů až po plnohodnotná výběrová řízení se zohledněním desítek faktorů.

Číst dál

Odběr novinek o podnikání na volné noze emailem

Chcete-li být průběžně informováni o zajímavých novinkách v oblasti nezávislého podnikání, můžete nyní začít odebírat zdarma náš pravidelný newsletter. Každý email bude obsahovat odkaz na nově vydaný článek a stručný přehled dalších tipů či aktualit.

Číst dál

Reportáž ze čtvrtého setkání nezávislých profesionálů

Letošní sraz lidí na volné noze se velmi vydařil a jako vždy proběhl v uvolněné a přátelské atmosféře. Setkání jsme oproti minulým ročníkům prodloužili a přesunuli do vinařského městečka Valtice, které je pro společenské akce jako dělané.

Číst dál

Podpora nezávislých profesionálů v zemích EU

Náš průzkum organizací a projektů podporujících podnikání lidí na volné noze odhalil zajímavé možnosti, ale také velké rozdíly mezi zeměmi. Z výsledků jsme sestavili praktický seznam odkazů.

Číst dál

Reklama

Placená reklama představuje relativně nákladný způsob propagace nezávislého podnikání, přičemž riziko nízké účinnosti nese většinou zadavatel. Řešením je inteligentní marketing; reklamní plán a rozpočet členěný na jednotlivé kampaně.

Číst dál

Webové stránky

Úspěšná internetová prezentace, která by prodávala a reprezentovala zároveň, je dosažitelná pro většinu nezávislých profesionálů. Moderní tvorba www stránek je ale nákladná a laik kvalitu nepozná, proto nesmí podcenit přípravu.

Číst dál

Vysoké napětí

Desková hra Vysoké napětí je momentálně nejlepším herním titulem s podnikatelskou tematikou v češtině. Jednoduchá pravidla s malým podílem náhody, strhující hratelnost a velká různorodost herních situací jsou zárukou napínavé zábavy na mnoho večerů.

Číst dál

Výpověď

Odchod ze zaměstnání do podnikání na volné noze je jedním z klíčových profesních okamžiků. Odejít s grácií je vždy lepší než uspěchané ukončení pracovního poměru výpovědí podle jednotného vzoru.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí