Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 201-210 z 271 článků v blogu

O podnikavé koze

Štědrovečerní Gatova pohádka s ilustracemi Adély Moravcové jako vánoční dáreček pro malé, menší a nejmenší děti.

Číst dál

Výroční zpráva 2008

V uplynulém roce dostal portál Na volné noze zcela novou podobu a webové rozhraní pro registrované uživatele. Komunita nezávislých profesionálů se opět rozrostla a v příštím roce bychom chtěli více prozkoumat možnosti mezinárodní spolupráce.

Číst dál

Finanční krize

Podnikatelský sektor čekají nemalé problémy v důsledku současné finanční krize. Hospodářská recese ovlivní podnikání všech, nicméně mnohem snesitelnější bude pro ty, kteří se zpomalující ekonomice přizpůsobí.

Číst dál

Publikační web

Vydávání kvalitních odborných textů na vlastním webu je náročným, ale krásným způsobem, jak budovat své dobré jméno, pomáhat ostatním a dlouhodobě profesně růst.

Číst dál

Chyby v práci a podnikání

Omyly nutně patří ke každé dlouhodobé činnosti. Jejich uvědomění a přijetí je často tím správným klíčem k dalšímu vývoji.

Číst dál

Plánování a příprava

Průběžná příprava vnáší do podnikání potřebný řád. Nezávislí profesionálové by si proto měli na tuto nezbytnou agendu vyhradit 10 až 20% svého pracovního času.

Číst dál

První dva roky podnikání

Rozjezd podnikání na volné noze většinou trvá zhruba dva roky. Toto období může být značně náročné a začátečník, který chce být úspěšný, by s tím měl počítat a být připraven.

Číst dál

Software pro Windows

Nejlepší programy či aplikace jsou často méně známé než ty běžně prodávané a některé jsou dokonce zcela zdarma. Pracovní počítače obsahují cenná data, proto je kvalitní software pro jejich bezpečný a spolehlivý provoz velice důležitý.

Číst dál

Služby jako produkt

Služby nabízené jako hotový produkt za předem stanovenou cenu se většinou prodávají lépe než běžným způsobem za smluvní cenu. Mimo jiné tím odpadá složité obchodní jednání u každé zakázky a podnikání pak může snáze růst.

Číst dál

Zvýšení cen od září 2008

Portál Na volné noze zvýší od 1. září 2008 cenu základní registrace osobní webové prezentace i volitelné internetové propagace. Všichni zákazníci mohou nicméně až do konce srpna tyto služby výhodně objednávat za stávající ceny. Letošní zdražení je vůbec první od založení portálu v roce 2005 a zatím se nebude týkat školení ani osobního poradenství.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí