Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 261-270 z 270 článků v blogu

Nová profese: mezinárodní kurýr

S trochou humoru a nadsázky se dá říci, že tento portál je kmotrem nové nezávislé profesi, kterou je mezinárodní doručování zásilek soukromými osobami – tzv. kurýry. Tato novinka zaplňuje dosud prázdné místo v nabídce kurýrních služeb působících v Česku a zároveň skýtá zajímavé možnosti výdělku odvážným a samostatným lidem s dobrou znalostí cizích jazyků.

Číst dál

Zdravá a efektivní práce na počítači

Osobní počítač je důležitým nástrojem pro většinu návštěvníků tohoto portálu, nemluvě o tom, že pro nezávislé profesionály často představuje jeden ze základních kamenů jejich podnikání, ne-li přímo hlavní zdroj příjmů. Jelikož ale většina lidí používá počítač k práci způsobem, který je nezdravý a neefektivní, klade si tento článek za cíl naučit vás předcházet možným zdravotním problémům a zároveň lépe zužitkovat čas u něj strávený.

Číst dál

Cesta na zkušenou aneb pro a proti práce v zahraničí

Práce v zahraničí má hodně co nabídnout, ať už je to osobní rozvoj a praktické zkušenosti, či možnost něco si ušetřit a financovat tak začátky své nezávislé profesionální dráhy. Tento článek se pokouší objasnit některé přínosy a úskalí takové cesty do zahraničí a tím vám pomoci se rozhodnout, pokud o něčem takovém přemýšlíte. Závěrem pak přidává několik rad a doporučení.

Číst dál

Můj první volný krok

Upřímná a otevřená praktická úvaha o zásadní životní volbě mezi jistotou a neznámem, o smysluplné práci a o svobodě jednat v souladu s vlastním přesvědčením a svědomím.

Číst dál

Ocenění na Moderním webu

Ani ne měsíc po zařazení do renomované galerie Stříbrné jehličí na odborném serveru Mraveniště získává tento portál vůbec nejprestižnější nesoutěžní ocenění na českém internetu! Osmičlenná porota složená z uznávaných českých webdesignérů a jedné kritičky z lidu rozhodla o uvedení našeho portálu do pomyslné síně slávy na serveru Moderní web, který je podle vlastní definice pokladnicí toho nejlepšího, co může český a slovenský web nabídnout.

Nominace do Stříbrného jehličí

Náš portál Na volné noze byl zařazen do srpnového Stříbrného jehličí, což je galerie vizuálně atraktivních webů na známém českém odborném serveru Mraveniště. Nominace do tohoto výběru je mezi tuzemskými tvůrci webových stránek považována za svého druhu prestižní ocenění, jednak díky vysokému renomé jeho provozovatele Jana Biena a částečně i kvůli nízkému počtu dalších podobných cen na českém internetu.

Levná propagace a reklama pro začínající podnikatele

Jak lacině, inteligentně a přitom účinně propagovat svou práci, to je otázka, která trápí nejednoho začátečníka na volné noze. Leží-li na mysli i vám, možná se rádi necháte inspirovat několika následujícími osvědčenými cestami k lepšímu zviditelnění a snad se i vyhnete začátečnickým chybám, které budou rovněž zmíněny.

Číst dál

Kouzlo nezávislého podnikání na volné noze

Samostatné podnikání je jednou z nejlepších cest k dosažení osobní svobody a pocitu štěstí z naplnění a seberealizace. V tomto článku si rozebereme veliké přednosti (ale i některé nevýhody) tohoto typu podnikání a pomůžeme tak možná v rozhodování těm, kteří dosud váhají, jaký způsob výdělečné činnosti si zvolit, a nebo cítí, že v jejich životě nazrál čas ke změně.

Číst dál

Snáze k penězům z EU díky projektu DirectEurope?

Firma Oracle spustila koncem května dlouho očekávanou českou verzi svého projektu DirectEurope, jehož cílem je pomáhat českým podnikatelům a dalším ekonomickým subjektům s rychlejším a efektivnějším podáváním žádostí o prostředky z fondů Evropské unie. Služba je zdarma a týká se i živnostníků, takže se pojďme podívat na to, jaké jsou první zkušenosti s jejím využitím.

Číst dál

Uvedení do zkušebního provozu

Po několika měsících intenzivního vývoje zahajujeme zkušební provoz tohoto portálu. Vzhled i funkčnost budou postupně dále zlepšovány až do oficiálního spuštění někdy koncem roku 2005. V následujícím přechodném období mějte, prosím, pochopení pro případné chyby, které se mohou vyskytnout. Oplátkou můžete využít zvýhodněné nabídky registrace se šestiměsíčním prodloužením.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí