Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 251-260 z 270 článků v blogu

Ochranná známka

Od dubna roku 2006 jsou název a logo portálu Na volné noze registrovanou národní ochrannou známkou, která garantuje jeho provozovateli výhradní právo poskytovat pod touto značkou různé služby. Obdobně může své duševní či nehmotné vlastnictví chránit každý nezávislý profesionál a v tomto článku bude dále popsáno jak.

Číst dál

Hospodaření s časem

Času máme všichni omezené množství a to jak v životě vůbec, tak i v každém dni, týdnu či roce. Proto je velice důležité umět s touto vzácnou komoditou dobře hospodařit, přičemž základy tohoto umění, známého též jako tzv. Time Management, lze snadno zvládnout prostřednictvím lepší osobní disciplíny.

Číst dál

Základ zdraví

Pevné zdraví je vskutku největším bohatstvím a v případě profesionálů na volné noze, kteří za sebe jen těžko hledají náhradu, to platí dvojnásob. Vysoká kvalita našeho zdravotnictví způsobuje, že je často opomíjena velmi důležitá tematika péče o vlastní zdraví, a přitom právě toto sebeléčení je skutečným základním pilířem dobrého zdraví a dlouhověkosti.

Číst dál

První setkání registrovaných uživatelů

Vůbec první setkání registrovaných uživatelů portálu Na volné noze se uskuteční o posledním květnovém víkendu tohoto roku v Beskydech. Celá akce bude mít volný neformální průběh, přičemž jejím hlavním účelem bude posílení vzájemné spolupráce a dobrých vztahů, jakož i relaxace s lehkou horskou turistikou a večerním posezením u dobrého vína či čaje. Přizváni budou ovšem i všichni nováčci, kteří se do té doby na portále zaregistrují.

Skupinová spolupráce

U velkých zakázek je prakticky vyloučeno, že by je dokázal pokrýt jediný člověk, byť by byl velmi schopný. Většina zákazníků v takových případech osloví nějakou firmu, aniž tuší, že je zde ještě velmi dobrá a často výrazně levnější alternativa v podobě koordinované spolupráce skupiny profesionálů.

Číst dál

Začlenění do projektu WebArchiv Národní knihovny ČR

Od ledna 2006 je celý obsah portálu Na volné noze pravidelně archivován v rámci ambiciózního projektu WebArchiv Národní knihovny ČR, který si klade za cíl uchovávat soudobý obsah českého internetu pro pozdější generace tak, aby byl dohledatelný třeba i za sto let. V této počáteční fázi je archivace prováděna 4× ročně a je omezena pouze na vybrané servery, které navíc s NK uzavřou formální smlouvu o bezplatném poskytování online zdrojů.

Být svým pánem

Krátké zamyšlení nad hodnotou volného času v životě moderního člověka z pera zkušeného a zcestovalého autora, který měl možnost porovnávat životní styl kultur několika kontinentů a sám již roky pracuje na volné noze.

Číst dál

První výroční zpráva

Většina výročních zpráv, s nimiž se čtenář setká, je nudným čtením plným sebechvály a bez špetky inspirace. Rád bych k této tradici přistoupil jinak a pojal výroční zprávu více jako vizionářský text, který sice krátce rekapituluje uplynulé období, ale především se zaměřuje na věci budoucí. I proto volím pro její vydání klidné období Vánoc, kdy má více lidí čas přemítat o práci i životě v širších souvislostech.

Číst dál

Práce doma

Práce na volné noze má pro mnoho lidí nádech čehosi dobrodružného a přitom právě práce z domova, jakožto jedna z jejích nejčastějších forem, může být přímo ideálem pohodového zápecnictví, které je navíc dosažitelné řadě běžných profesí.

Číst dál

Noticka v ComputerWorldu

S menším zpožděním informoval krátce své čtenáře o vzniku portálu Na volné noze odborný týdeník pro počítačové profesionály ComputerWorld. Na tom by samo o sobě nebylo nic tak zvláštního, kdyby se zároveň nejednalo o nejuznávanější titul tohoto druhu u nás, vydávaný předním světovým vydavatelstvím v oblasti informačních technologií IDG.

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí