Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 241-250 z 271 článků v blogu

Motivace

Zamysleli jste se někdy nad motivací svého jednání? Na tuto otázku, která má pro nezávislé podnikání i celý lidský život značný význam, je mnoho odpovědí a některé z nich nabízí právě tento článek.

Číst dál

Nové profese: distanční lektor a tlumočník

Poslední verze programů pro internetovou komunikaci umožňují bezplatné videotelefonování v dobré kvalitě a na libovolně velkou vzdálenost. Byť byly dříve tyto technologie pro veřejnost prakticky nedostupné, nyní je může s minimálními náklady využívat každý a v některých oborech to pravděpodobně vyvolá menší revoluci.

Číst dál

Podnikatelský záměr

Kvalitní podnikatelský záměr je základem každého dlouhodobě úspěšného podnikání a jako takový představuje zdaleka nejúčinnější způsob snižování podnikatelského rizika. Úspěšný nezávislý profesionál proto zahajuje své počínání dobrým nápadem a jeho následovným rozvíjením.

Číst dál

Článek v MF DNES

Ve čtvrtek 14. 9. 2006 informoval své čtenáře o existenci portálu Na volné noze náš největší celonárodní deník Mladá fronta DNES. V článku Jana Záluského Na volné noze: jak se slušně uživit je portál rozsáhle citován a autor jej rovněž doporučuje jako zdroj kvalitních informací a vhodné místo k propagaci nezávislého podnikání fyzických osob.

Bezpečně Online

Internetové stránky Bezpečně Online radí počítačovým začátečníkům a laikům, jak se vyhnout rizikům spojeným s připojením počítače na internet. Hodnocený web představuje ucelený zdroj užitečných informací, které vám pomohou ochránit počítač, data i soukromí.

Číst dál

Založení živnosti

Počínaje srpnem 2006 se výrazně zjednodušilo zakládání nových živností. Živnostenský úřad si nyní sám obstarává výpisy z rejstříku trestů společně s doklady o bezdlužnosti, takže žadatelé již tyto dokumenty nemusejí předkládat a mohou úřad rovněž požádat o zastoupení v ohlašovací povinnosti na zdravotní pojišťovně, sociálním a finančním úřadě. Celá registrace se tak dá vyřídit rychleji a v tomto článku se dále dočtete jak.

Číst dál

Dobré jméno v oboru

Profesní kariéra jednotlivce bývá zpravidla výrazně delší nežli doba trvání většiny firem působících ve stejném oboru. Profesionál by proto měl o své dobré jméno pečovat bez ohledu na to, je-li právě na volné noze, podniká a nebo je sám zaměstnán. Ačkoliv u českých zaměstnanců není dosud budování dobrého jména zvykem, ve světě jde o běžnou praxi, na níž v konečném důsledku vydělají všichni.

Číst dál

Nové služby pro cizince

Nezávislí profesionálové, kteří nehovoří česky, mohou nyní jednoduše prostřednictvím portálu Na volné noze inzerovat svou práci v České republice. Služba, která rovněž zahrnuje nezbytné odborné poradenství, individuální školení a informace o podnikání v naší zemi, je nabízena na samostatné webové stránce Freelancing in the Czech Republic, která je pouze v anglickém jazyce. Druhotným cílem této iniciativy je také posílení a navázání nových kontaktů se zahraničím.

Jištění zakázek a pohledávek

Někteří nezávislí profesionálové mívají problémy dostat za svou práci zaplaceno, což se nezřídka týká až poloviny jejich zakázek. Příčinou takto nízké úspěšnosti nebývá ani tak neuspokojivá kvalita odvedené práce jako spíše chybné vyjednávání se zákazníkem.

Číst dál

Reportáž z prvního setkání registrovaných uživatelů

Historicky první setkání registrovaných uživatelů portálu Na volné noze se konalo koncem května na Bílém Kříži v Moravskoslezských Beskydech. Průběh celého víkendu, během nějž se v přátelské atmosféře sešlo přes třicet účastníků, zachycuje slovem i obrazem tato reportáž.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí