Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 241-250 z 274 článků v blogu

Projektové řízení

Ať už si to uvědomujeme či ne, my lidé řídíme různé projekty, když děláme něco, co má předem daný cíl, začátek a konec. Někdo je v tom přirozeně dobrý, jiný si počíná hůře. Úspěšnost svých projektů může ale každý zvýšit přenesením pozornosti a důrazu na způsob, jakým jsou tyto projekty řízeny.

Číst dál

Výroční zpráva 2006

Uplynulý rok byl pro mnohé nezávislé profesionály z portálu Na volné noze přelomový ve smyslu zvýšeného zájmu veřejnosti. Nová setkání týden co týden splétala příběhy s nečekanou pointou a takto spontánně rovněž krystalizovala čerstvá vize pro budoucí směřování portálu.

Číst dál

Školení pro úspěšné nezávislé podnikání

Počínaje rokem 2007 rozšiřuje portál Na volné noze svou nabídku o unikátní skupinová školení pro začínající i zavedené nezávislé profesionály, podnikatele a živnostníky. Stěžejní myšlenkou je poskytovat dobrý základ pro úspěšné podnikání v jakémkoliv oboru a také otevírat účastníkům školení nové obzory. Místem konání bude malebné vinařské městečko Valtice.

Motivace

Zamysleli jste se někdy nad motivací svého jednání? Na tuto otázku, která má pro nezávislé podnikání i celý lidský život značný význam, je mnoho odpovědí a některé z nich nabízí právě tento článek.

Číst dál

Nové profese: distanční lektor a tlumočník

Poslední verze programů pro internetovou komunikaci umožňují bezplatné videotelefonování v dobré kvalitě a na libovolně velkou vzdálenost. Byť byly dříve tyto technologie pro veřejnost prakticky nedostupné, nyní je může s minimálními náklady využívat každý a v některých oborech to pravděpodobně vyvolá menší revoluci.

Číst dál

Podnikatelský záměr

Kvalitní podnikatelský záměr je základem každého dlouhodobě úspěšného podnikání a jako takový představuje zdaleka nejúčinnější způsob snižování podnikatelského rizika. Úspěšný nezávislý profesionál proto zahajuje své počínání dobrým nápadem a jeho následovným rozvíjením.

Číst dál

Článek v MF DNES

Ve čtvrtek 14. 9. 2006 informoval své čtenáře o existenci portálu Na volné noze náš největší celonárodní deník Mladá fronta DNES. V článku Jana Záluského Na volné noze: jak se slušně uživit je portál rozsáhle citován a autor jej rovněž doporučuje jako zdroj kvalitních informací a vhodné místo k propagaci nezávislého podnikání fyzických osob.

Bezpečně Online

Internetové stránky Bezpečně Online radí počítačovým začátečníkům a laikům, jak se vyhnout rizikům spojeným s připojením počítače na internet. Hodnocený web představuje ucelený zdroj užitečných informací, které vám pomohou ochránit počítač, data i soukromí.

Číst dál

Založení živnosti

Počínaje srpnem 2006 se výrazně zjednodušilo zakládání nových živností. Živnostenský úřad si nyní sám obstarává výpisy z rejstříku trestů společně s doklady o bezdlužnosti, takže žadatelé již tyto dokumenty nemusejí předkládat a mohou úřad rovněž požádat o zastoupení v ohlašovací povinnosti na zdravotní pojišťovně, sociálním a finančním úřadě. Celá registrace se tak dá vyřídit rychleji a v tomto článku se dále dočtete jak.

Číst dál

Dobré jméno v oboru

Profesní kariéra jednotlivce bývá zpravidla výrazně delší nežli doba trvání většiny firem působících ve stejném oboru. Profesionál by proto měl o své dobré jméno pečovat bez ohledu na to, je-li právě na volné noze, podniká a nebo je sám zaměstnán. Ačkoliv u českých zaměstnanců není dosud budování dobrého jména zvykem, ve světě jde o běžnou praxi, na níž v konečném důsledku vydělají všichni.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí