Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 231-240 z 270 článků v blogu

Pracovní doba

Správně stanovená pracovní doba je pro každého profesionála výchozím bodem k optimální výkonnosti a celkové spokojenosti v práci i soukromém životě. Pracovat totiž můžeme méně a zároveň lépe.

Číst dál

Bohatý táta chudý táta

Kniha Bohatý táta chudý táta představuje vynikající podnět k zamyšlení. Jejím hlavním přínosem je, že nabízí způsob myšlení, který je většině lidí zcela cizí a tím vám pravděpodobně pootevře oči. Je to užitečné čtení nejen pro lidi na volné noze.

Číst dál

Jádro podnikání

Zdravé jádro podnikání by mělo být trvalým středem zájmu každého nezávislého profesionála. Úspěšní podnikatelé soustředí své úsilí na hlavní činnost a rozvíjejí tak především to, co je živí.

Číst dál

Druhé setkání nezávislých profesionálů

Druhý výroční sraz nezávislých profesionálů registrovaných na portále Na volné noze se uskuteční koncem května 2007 v Beskydech. Podobně jako před rokem bude mít i toto setkání neformální průběh v duchu budování dobrých vztahů a posilování vzájemné spolupráce. Účastníci se mohou mimo jiné těšit na lehkou horskou turistiku, večerní degustace vína či čaje a živou lidovou muziku v podání gajdovské kapely.

Škola života

Skuteční profesionálové by se měli neustále vzdělávat, to je známý fakt. Mnozí ale neuváženě upřednostňují školy či jiná vzdělávací zařízení na úkor samostudia a plného zúročení vlastních životních zkušeností.

Číst dál

Úspěšné podnikání

Ocenili byste pár jednoduchých pravidel, jejichž důsledným dodržováním lze dosáhnout trvalého úspěchu v jakémkoliv oboru? Zní to snad poněkud nadneseně a zcela určitě to nebude snadné, nicméně při pevné vůli řídit se jimi denně máte výsledek zaručen.

Číst dál

Projektové řízení

Ať už si to uvědomujeme či ne, my lidé řídíme různé projekty, když děláme něco, co má předem daný cíl, začátek a konec. Někdo je v tom přirozeně dobrý, jiný si počíná hůře. Úspěšnost svých projektů může ale každý zvýšit přenesením pozornosti a důrazu na způsob, jakým jsou tyto projekty řízeny.

Číst dál

Výroční zpráva 2006

Uplynulý rok byl pro mnohé nezávislé profesionály z portálu Na volné noze přelomový ve smyslu zvýšeného zájmu veřejnosti. Nová setkání týden co týden splétala příběhy s nečekanou pointou a takto spontánně rovněž krystalizovala čerstvá vize pro budoucí směřování portálu.

Číst dál

Školení pro úspěšné nezávislé podnikání

Počínaje rokem 2007 rozšiřuje portál Na volné noze svou nabídku o unikátní skupinová školení pro začínající i zavedené nezávislé profesionály, podnikatele a živnostníky. Stěžejní myšlenkou je poskytovat dobrý základ pro úspěšné podnikání v jakémkoliv oboru a také otevírat účastníkům školení nové obzory. Místem konání bude malebné vinařské městečko Valtice.

Motivace

Zamysleli jste se někdy nad motivací svého jednání? Na tuto otázku, která má pro nezávislé podnikání i celý lidský život značný význam, je mnoho odpovědí a některé z nich nabízí právě tento článek.

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí