Vybíráme pro vás to nejzajímavější ze stovek českých i zahraničních zdrojů a vydáváme také spoustu vlastního obsahu. Připravují Dan Šácha a Robert Vlach. Dobré tipy vítány.
Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.
„Je jedno, jak je vaše komunita velká,“ říká Denisa Hrubešová směrem k tvůrcům, kteří by chtěli monetizovat svou tvorbu. V nové přednášce pro náš think-tank představuje platformu Pickey, která slouží právě k budování komunity platících podporovatelů, a vyjmenovává 3 klíče, jak se svým obsahem na internetu uspět.
Sledujte na našem podcastu či YouTube:
Dá se uživit tvorbou podcastů a jak k nim přistupovat? Mistr podcastingu Dan Tržil v novém hodinovém rozhovoru o svém podnikání, videích a podcastech, ale taky o digitálním nomádství a co mu cestování dalo: „Pro mě to byl způsob, jak se posouvat v životě a podnikání a do toho si užít benefity, že jsem v nových zemích, naučím se nové jazyky atd.“
Zuzana Bílková patří k nejvýraznějším českým podnikatelkám. Před 12 lety zachránila v rodných Beskydech skomírající manufakturu na vlněné přikrývky a lůžkoviny, kterou postupně zmodernizovala a přejmenovala na Besky.
Dnes výrobky tuctu žen, které v malé manufaktuře pracují, hřejí přes 40.000 zákazníků. Zuzka ale stále zdůrazňuje osobní zodpovědnost za kvalitu a v této přednášce pro náš think-tank o inovacích mj. vysvětluje, proč je pro ni zásadní spolupráce s profesionály na volné noze.
Sledujte na našem podcastu či YouTube:
„Spolupráce freelancerů je věc, která mé podnikání posunula na úplně jiný level.“ Špičkový ilustrátor a komiksový kreslíř Michael Petrus v této starší přednášce sdílel rady, které si odnesl z 13 let na volné noze — sledujte na našem podcastu či YouTube:
„Mě to na tý volný noze prostě baví,“ říká nadšeně Lukáš Hejlík, známý herec a tvůrce skvělých projektů Gastromapa Lukáše Hejlíka a Listování. V této přednášce pro náš think-tank otevřeně přiblížil, jak přistupuje k tvorbě svých projektů a co to obnáší po produkční i ekonomické stránce.
Sledujte na našem podcastu či YouTube:
Marian Friedl je špičkový jazzový hudebník, producent a náš vážený člen, kterého mnozí dobře znáte ze srazů Na volné noze. Na jednom z nich jsme natočili i tento rozhovor, krátce po tom, co Marian dostal ocenění Anděl za album Beránci a vlci. Je skvělé, stejně jako Marianův projev.
Sledujte na našem podcastu či YouTube:
„Aby člověk mohl úspěšně podnikat, musí mít hlubokou odbornost, neustále se sebevzdělávat a férově jednat.“
Naše členka Zuzana Bílková, která v rodných Beskydech provozuje tradiční manufakturu na výrobu vlněných přikrývek a lůžkovin Besky, byla nedávno hostem regionální talkshow. Povídala o tom, jaké je to podnikat v řemeslné výrobě, o spolupráci s freelancery, i jaký přístup coby podnikatelka vyznává — před několika roky za něj mimochodem byla oceněna jako Živnostník roku Moravskoslezského kraje:
Zkušený webový vývojář na volné noze Honza Bien v přednášce na našem think-tanku představil svůj vyladěný systém individuálního naceňování zakázek. Záznam už je sice trochu starší, věřte ale, že každá minuta investovaná do jeho sledování se vám v budoucnu 10× vrátí.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
„Vaše tvorba má pro ty správné zákazníky obrovskou hodnotu, tak se ji nebojte vyjádřit v penězích,“ říká lektorka a poradkyně pro tvůrčí práci Bohdana Goliášová v přednášce pro náš think-tank, kde představila 3 klíčová témata funkčního tvůrčího podnikání.
Sledujte na našem podcastu a YouTube:
Warren Buffett byl hostem Charlieho Rose. V novém vzácném hodinovém interview se rozpovídal o tom, co ho činí šťastným, jak vypadá jeho denní režim, no a samozřejmě o svých investicích. Na 91 let je v neskutečné formě.
Poznámka: Archiv rozhovorů Charlieho Rose v kategorii Business je jako Kdo je Kdo světového podnikání.
Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.